Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei reeditează experimentul 'bacşiş pentru pizza'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei a încercat propriul experiment cu privire la bacşişul pentru pizza la domiciliu, după două astfel de episoade relatate de Sebastian Lăzăroiu. Acţiunile celor doi sunt un răspuns la declaraţiile ministrului de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, care susţinea că bonul pentru bacşiş trebuie ridicat de la sediul firmei în cazul livrărilor de pizza la domiciliu.

Citeşte şi: Ghidul bacsisului pentru livrarile la domiciliu, in viziunea lui Teodorovici

"Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?", declara Teodorovici în urmă cu două zile. Ulterior, acesta a revenit asupra declaraţiilor şi a susţinut că, de fapt, persoana care livrează pizza trebuie să întregistreze bacşişul în casa de marcat la întoarcerea la unitate.

Afirmaţiile ministrului l-au făcut pe fostul consilier prezidenţial să încerce un experiment. Astfel, acesta s-a deplasat la pizzerie pentru bonul pe bacşiş, după ce i-a fost livrată pizza acasă. O pizza de 25 de lei a ajuns să coste, cu bacşiş şi taxi, 65 de lei.

Citește și: Test savuros facut de un fost consilier prezidential la 'ghidul' pentru bacsis al lui Teodorovici

Un experiment asemănător este relatat pe Facebook de jurnalista Sorina Matei. "Mi-am comandat pizza. Country. Plătesc cu cardul. Îi dau omului 5 lei bacșis și doar atât apuc să-i spun râzând: domnul Orlando, ați văzut ce-a zis, să-mi dați bon pentru bacșis! Domnul cu pizza, un om la vreo 40 și de ani, îmi zice : lui Orlando Bloom să-i spuneți că este nebun! Mie dacă-mi lasă omul 25 de bani, un rest de la o pizza, eu ce să fac la ora asta? Să-l iau pe om, să-l traversez tot Bucureștiul pe scuter, ca să-i dau bon de la pizzerie că așa vrea Orlando? Râd. Râde și el. Întreb ce zic clienții. Clienții râd doamnă, îmi spune. "Alții se simt rușinați și ne cer scuze. Din păcate, ăștia ne conduc. Și sunt penibili. Ei fură sute de milioane și eu să alerg un client pentru 25 de bani. Vi se pare corect?" Zâmbesc. În timp ce îmi dădea bonul de la plata pe card, omul destul de serios dar vădit enervat de problemă îmi zice: Poate ne ajută Dumnezeu să-l ia și pe domnul Bloom DNA!", scrie fosta realizatoare B1 TV.

Citeşte şi: Lăzăroiu îl termină pe Teodorovici: Experimentul, partea a II-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.