Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, val de atacuri la adresa procurorului care l-a executat pe Dragnea: Veveriţa, un butoi cu pulbere şi o nouă specie în DNA

Sorina Matei / Facebook
alexandra lancranjan

După ce a numit-o „veveriță avidă de presă”, jurnalista Sorina Matei continuă valul de atacuri la adresa Alexandrei Lăncrănjan, procurorul DNA care l-a executat pe Liviu Dragnea în dosarul TelDrum. Într-o nouă postare pe Facebook, Sorina Matei susține de această dată că Lăncrănjan reprezintă o nouă categorie în DNA: „veveriţa, un butoi cu pulbere şi o nouă specie în DNA: procurorul activist”.

„De 7 ani, de când susţine că este procuror, Alexandra Lăncrănjan n-a instrumentat niciun caz important, n-a obţinut nicio condamnare spectaculoasă, n-a avut niciun rezultat care s-o recomande să lucreze în DNA, unde activitatea de investigare a marii corupţii necesită metode de anchetă specifice şi un grad mare de experienţă şi dificultate. Şi cumva este explicabil de ce Lăncrănjan nu a avut niciodată rezultate. Meseria de procuror a Alexandrei Lăncrănjan a fost şi este, în fapt, una secundară.

###Alexandra Lăncrănjan, ca procuror DNA, pe lista confirmată de participanţi alături de lider PNL, companii si asociatii private la Institutul Aspen

Asociația Procurorilor, reacție după publicarea raportului MCV: 'Unul obiectiv, dar care consemnează o serie de regrese'

De 7 ani, de când este procuror, principala preocupare a Alexandrei Lăncrănjan a fost şi a rămas aceea de preşedinte al Asociaţiei Lider Just, în fapt, un ONG care se ocupă cu cunoștințelor juridice în rândul cetățenilor şi promovarea leadershipului și inițiativei. 
Periculos este că această activitate de participare la seminarii, conferinţe, reuniuni, dezbateri, cafenele şi tot soiul de sindrofii pe bandă rulantă şi în cascadă, care n-aveau legătură cu specializarea procurorului (pentru că în fapt procurorul nu are nicio specializare în investigarea penală), Alexandra Lăncrănjan şi-a continuat-o şi de când a ajuns în DNA.Şi cumva pentru dânsa şi asta este logic. Nu este specializată în investigarea marii corupţii, pentru că încă din 2014 Alexandra Lăncrănjan declara într-unul din zecile de interviuri oferite că de fapt “nu mai putem vorbi de un fenomen de macro corupţie în România”. Ca atare, Alexandrei Lăncrănjan face ce ştie: activism, sindrofii şi conferinţe în care este cu adevărat maestră. Nu ratează nimic.
Astfel, şi de când a ajuns în DNA, Alexandra Lăncrănjan a continuat să participe şi să ţină speechuri moderate de regizorul Alexandru Solomon la Festivalul One World România 2017- de film documentar dedicat drepturilor omului, se află chiar pe lista confirmată de participanţi ai Institutului Aspen şi ai German Marshall Fund, ca procuror DNA!!, alături de politicieni ai PNL!- vicepreşedinele Florin Alexandru Alexe, alături de oameni de afaceri şi companii private la Forumul Young Strategic Leaders şi, pentru 2017-2018, are un fellowship tot la German Marshall Fund, tot ca procuror!
Aşa ceva nu s-a mai întâlnit până acum. Procurorii DNA nu participă la reuniuni si seminarii cu politicieni, cu companii sau asociatii private.

Dezvăluiri INCENDIARE: Fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, afacere cu multe grade. Partener, un condamnat pentru mită

Link Lăncrănjan, participare la Forumul Aspen ca procuror DNA cu politician PNL şi companii private
http://bucharestforum.ro/news/list-of-participants-yslf-2017

Link Lăncrănjan, fellowship 2017-2018 la German Marshall Fund
http://www.gmfus.org/initiatives/current-fellows

Link Lăncrănjan, la Festivalul One World România 2017 al lui Alexandru Solomon
http://aarc.ro/…/owr-2017-procesul-de-claudiu-mitcu-si-ilea…

####Aducerea Alexandrei Lăncrănjan în DNA, susţinută intens de către Radu Slăvoiu, fost şef al juridicului SRI Bucureşti, în prezent, avocat şi cu client Sebastian Ghiţă, de către şeful secţiei procurori din CSM, Cristian Ban şi de procurorul CSM- Nicolae Andrei Solomon

Dar o luăm cu începutul. Cariera de procuror a Alexandrei Lăncrănjan.

*În 2010 Alexandra Lăncrănjan a ajuns procuror. De atunci a lucrat la Parchetul judecătoriei sector 2.

*În 2013, este delegată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Acolo, arată documentele, percheziile şi le face mai mult cu SRI. Cu UM 0318. Cu care începe să colaboreze în instrumentările penale.

*În Octombrie 2015, Alexandra Lăncrănjan vrea să ajungă pentru prima oară procuror DNA. Se înscrie la concurs dar nu se mai prezintă la acesta.

* În 2016 se întoarce în Parchetul judecătoriei sector 2, unde este mai mult purtător de cuvânt decât procuror.

*În Aprilie 2016, Alexandra Lăncrănjan face cerere la CSM că vrea să fie detaşată în Ucraina, în Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE, ca “rule of law adviser”. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 2 se opun detaşării Alexandrei Lăncrănjan. Dar in ciuda a trei institutii din sistemul judiciar, secţia de procurori a CSM aprobă cererea Alexandrei Lăncrănjan pentru Ucraina.

*În Septembrie 2016, Alexandra Lăncrănjan vrea să ajungă şi în CSM. Ba chiar si-a făcut ca procuror şi un blog pentru asta! Mai mult a dat interviuri peste interviuri susţinând că are “suficienţi ani în parchet”(avea doar 6!) şi că a lucrat “dosare uşoare şi grele”, vrea să ajungă să reprezinte şi să fie garantul justiţiei. 
Tot atunci, pentru a-şi face campanie si pentru a fi aleasă în CSM, Alexandra Lăncrănjan a fost initiatoarea unei scrisori deschise cu privire la salarizarea unitară în sistemul de Justitie. Tot ca sef al Asociatiei Lider Just se intâlneşte pentru asta şi cu Avocatul Poporului. Victor Ciorbea. În ciuda eforturilor disperate, Alexandra Lăncrănjan nu ajunge în CSM. Pierde la vot.

*În Noiembrie 2016, Alexandra Lăncrănjan se mai înscrie odată la concurs să ajungă procuror DNA. Nu ia concursul pentru că nu avea pregătirea necesară.

*Pe 15 Ianuarie 2017, Alexandra Lăncrănjan este delegată de la Parchetul judecătoriei sector 2 şi băgată cu forţa în DNA, pentru 6 luni. Apoi îi mai este prelungită delegarea cu încă 6 luni, şi ulterior, pe 2 Octombrie 2017, din interiorul DNA şi din calitatea de procuror delegat în DNA, ia concursul de procuror DNA şi în sfârşit este admisă.

Potrivit mai multor surse, Alexandra Lăncrănjan a ajuns aproape cu forţa în DNA, fiind susţinută de mai multe persoane din SRI şi CSM. Cei mai mari susţinători din SRI ai Alexandrei Lăncrănjan ar fi fost oamenii din fostul juridic al SRI si, în principal, Radu Slăvoiu, fost şef al juridicului SRI Bucureşti, în prezent plecat din SRI, devenit avocat şi care-l ar avea printre clienţi chiar pe Sebastian Ghiţă. Aducerea Alexandrei Lăncrănjan în DNA ar fi fost susţinută la fel de intens şi de procurorii CSM- Nicolae Andrei Solomon şi Cristian Ban, şeful secţiei procurori din CSM.

###Alexandra Lăncrănjan, formator INM, nu obţine punctaje pentru seminarii privind Noul Cod de Procedură Penală şi Tehnici de investigare a infractiunilor economico financiare, după ce e, în mod paradoxal, este desemnată chiar ca reprezentant al PÎCCJ în Grupul de lucru pentru monitorizarea implementării si aplicării noilor coduri

Alexandra Lăncrănjan este şi formator al Institutului Naţional al Magistraturii. Din 2012.

*În 2013, la selecţia participanţilor la seminariile INM incluse in Programul de formare continuă, Alexandra Lăncrănjan NU obţine punctajul necesar magistraţilor specializaţi în soluţionarea cauzelor penale pentru seminarul despre Sistemele Informatice Schengen, apoi NU obţine punctajul necesar nici ca sa vorbească despre Drepturile europene de proprietate intelectuală şi ulterior NU obţine punctajul necesar nici la seminarul despre Tehnici de investigare a infractiunilor economico financiare.

* În 2016, tot la selecţia participanţilor la seminariile INM incluse in Programul de formare continuă, Alexandra Lăncrănjan NU obţine punctajul necesar la selectia seminarului Noul Cod de Procedură penală. Culmea, în condiţiile în care cu un an inainte, prin ordin semnat de ministrul Robert Cazanciuc la data de 30 Martie 2015, aceeasi Alexandra Lăncrănjan fusese chiar desemnată ca reprezentant al Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie si a facut parte din Grupul de lucru la nivel tehnic pentru monitorizarea implementarii si aplicarii noilor coduri!
Tot în 2016, si tot la selecţia participanţilor la seminariile INM, incluse in Programul de formare continuă, Alexandra Lăncrănjan NU obtine punctajul necesar nici pentru seminarul despre combatere a fascismului, rasismului, xenofobiei si a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, dar obţine în sfârşit un punctaj pentru selectia la seminarul referitor la infracţiunile privind drepturile de autor şi conexe şi legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Link INM 2013/Lăncrănjan 3 respingeri
http://www.inm-lex.ro/…/Alocarea%20magistratilor%20selectat…

Link Lăncrănjan 2015- în grupul de Grupul de lucru la nivel tehnic pentru monitorizarea implementarii si aplicarii noilor coduri

http://www.just.ro/…/OMJ-nr.-1165-2015-Grup-de-lucru-pentru…

Link INM 2016/ Lăcranjan 2 respingeri pe seminarului Noul Cod de Procedură penală si Combaterea fascismului, 1 admitere pe drepturi de autor, mărci şi indicaţii geografice

http://www.inm-lex.ro/…/Magistratii%20alocati%20la%20semina…

####Alexandra Lăncrănjan, procurorul activist nelipsit 6 ani din seminarii si parteneriate cu toate ambasadele, ONG-uri si presă. Procurorul avid de interviuri si aparitii in presă

6 ani, cât timp a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Sector 2 şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti Alexandra Lăncrănjan s-a ocupat de asociaţia sa , numai de seminarii, participări, parteneriate, voluntariate, tinut discursuri si dat interviuri. Pe Alexandra Lăncrănjan au preocupat-o, printre altele, ca teme violenţa domestică, traficul de persoane, masele de imigranţi şi coliziunile culturale(seminar cu SRI si ambasada SUA), au preocupat-o aspectele etice, vocatia, coportamentele şi pregătirea morală, viziunea, mentoratul, noile generatii din justitie, educatia adolescenţilor, a liceenilor, leadershipul, busolele carierelor si presa. In 2016, tot ca sef Lider Just, Alexandra Lăncrănjan, a participat la Guvern la o masă rotundă cu tema “responsabilitatea statului in respectarea vietii private asigurand securitatea naţională” si a incurajat “dezbaterea onestă privind agenda naţională în materia securităţii cibernetice”! 
Asociaţia Alexandrei Lăncrănjan şi procurorul nu au lipsit in ultimii 6 ani de la nicio reuniune, întâlnire formală sau informală, sindrofie la care sunt prezenţi ambasadorii SUA, UK, Germaniei, Olandei, Serbiei, Spaniei, reprezentantii Finlandei, ai Comisiei Europene sau din parteneriate cu ONGuri si asociatii de presă. Tomai de aceea, procurorul se mândreşte cu sustinerea puterincă pe care i-o acordă ambasadele, zona #Rezist si doar anumite ONG-uri. Pentru ca numai cu ele a lucrat timp de 6 ani si numai de asociatia sa s-a preocupat. La multe dintre seminariile si sindrofiile organizate de Alexandra Lăncrănjan, care de fapt este mai mult preşedintele LiderJust decât procuror, au participat miniştri tehnocraţi, reprezentanti ulterior ai USR sau ai PNL, si aceleasi figuri din zona civică. În plus, procurorul preşedinte de asociaţie este ahtiat după presă, fiind specializat în apariţii media şi acordarea a zeci de interviuri.

Pe scurt, există o explicaţie simplă pentru care Alexandra Lăncrănjan a picat concursurile in DNA, selectiile la semninariile INM, nu are dosare importante instrumentate şi nici rezultate care s-o recomande pentru activitatea în DNA. A avut o cu totul altă preocupare decât meseria sa: activismul.”, scrie Sorina Matei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.