Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soros avertizează în privinţa unei înţelegeri Putin-Obama

Russia's president Vladimir Putin arrives in Mexico for G20 Summit

A venit timpul ca statele membre ale Uniunii Europene sa se trezeasca si sa contribuie la securitatea Ucrainei, ca sa nu ajunga sa se lupte pentru ele însele mai târziu, considera miliardarul american de origine ungara George Soros, citat de agentia ucraineana de presa Unian.

Sanctiunile împotriva Rusiei sunt necesare, ele sunt un rau necesar, întrucât au un efect depresiv nu numai pentru Rusia, ci, de asemenea, pentru economia europeana, este de parere Soros, care vede în acestea un rol stimulativ pentru economia europeana. De asemenea, furnizarea de asistenta Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse ar putea stimula nu doar Ucraina, ci si Europa, afirma Soros într-un articol publicat în paginile The New York Review's.
Este principial ca Europa sa furnizeze ajutor Ucrainei, sustine Soros, aducând în acest context un omagiu cancelarului german Angela Merkel, care, în opinia sa, a actionat ca un adevarat european, în reactie la amenintarea rusa, fiind principalul sustinator al instituirii sanctiunilor împotriva Rusiei.
În continuare, ea ar trebui sa se axeze mai mult pe sprijinirea Ucrainei decât pe sanctiunile împotriva Rusiei, considera miliardarul american.
George Soros îsi exprima, de asemenea, îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui 'târg important' între Putin si Obama.
'Eu banuiesc ca ar putea exista perspectiva unui acord major, în conformitate cu care Rusia sa ajute SUA împotriva (gruparii jihadiste) Statul Islamic, de exemplu, si sa nu-i mai livreze Siriei rachetele S-300 promise, permitând astfel SUA sa-si pastreze pozitia dominanta', apreciaza cunoscutul bancher.
În opinia sa, în acest context Rusiei îi va fi permis sa mearga pe drumul sau în 'strainatatea apropiata' - asa cum numeste Moscova spatiul postsovietic. 'Mai rau este ca presedintele (Barack) Obama ar putea sa accepte o astfel de afacere', crede Soros.
Filantropul american, apropiat Grupului Bilderberg, a format anterior o echipa strategica de consilieri care sa ajute autoritatile ucrainene la punerea în aplicare a reformelor.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.