Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soroş reacţionează după ce Ungaria a fost împânzită cu mesaje antiimigranţi însoţite de imaginea lui

soros, ungaria

Campania guvernului ungar, de afişaj stradal împotriva imigranţilor care foloseşte imaginea finanţatorului american de origine ungară George Soros, 'aminteşte de cele mai întunecate ore ale Europei', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al lui Soros, informează Reuters, potrivit agerpres.

În întreaga Ungarie şi-au făcut apariţia panouri stradale şi reclame în ziare pe o pagină întreagă care înfăţişează un Soros zâmbitor, cu mesajul: 'Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă'. Unele panouri pe care apărea Soros, un critic ferm al guvernului de dreapta al premierului Viktor Orban, au fost vandalizate cu grafitti cu mesajul 'evreu împuţit'. Soros, în vârstă de 86 de ani, un evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA unde a făcut avere, a susţinut de-a lungul timpului grupuri care promovează valorile liberale şi democratice în Europa de Est şi care sunt în favoarea unei politici mai deschise privind imigraţia.

Statul Islamic confirmă moartea liderului lor. Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-un atac aerian al aviației ruse

Purtătorul de cuvânt al lui Soros, Michael Vachon, a condamnat campania de afişaj stradal, pe care a calificat-o drept 'antieuropeană' şi a spus că totodată prezintă în mod eronat opiniile finanţatorului cu privire la imigraţie. 'Săptămâna trecută, guvernul Fidesz (partid de dreapta, de guvernământ - n.r.) a lansat o campanie la nivel naţional cu panouri stradale şi reclame la televiziune care aminteşte de cele mai întunecate ore ale Europei. Xenofobia regimului ungar şi demonizarea refugiaţilor sunt antieuropene', a transmis Vachon într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Vachon a mai spus că afirmaţia potrivit căreia Soros se află în spatele unui plan de a importa milioane de imigranţi ilegali în Europa este 'o fantezie'. 'Poziţia reală a lui Soros în privinţa imigranţilor este că ansamblul comunităţii internaţionale trebuie să ofere mai mult sprijin dezvoltării ţărilor care găzduiesc în prezent 89% dintre refugiaţi şi că Europa trebuie să accepte câteva sute de mii de refugiaţi, pe deplin verificaţi, în cadrul unui proces ordonat de examinare şi relocare', a mai declarat Vachon.

Federaţia Evreilor din Ungaria (Mazsihisz) i-a cerut lui Orban să pună capăt campaniei. 'Această campanie, cu toate că nu este făţiş antisemită, are în mod clar potenţialul de a aprinde emoţii necontrolate, inclusiv antisemitismul', a transmis organizaţia. În replică, Orban a declarat că este de datoria lui să-i protejeze pe unguri - între care se regăseşte şi comunitatea de 100.000 de evrei unguri - de imigraţia ilegală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.