Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soros scoate aşii din mânecă în războiul cu Orban. Jean-Claude Juncker se întâlneşte cu miliardarul

soros

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni joia viitoare cu miliardarul american de origine ungară George Soros, a anunţat o purtătoare de cuvânt, ca parte a consultărilor privind noua lege din Ungaria care ameninţă să ducă la închiderea Universităţii Central-Europene (CEU) de la Budapesta, finanţată de filantrop, transmite vineri Reuters, conform agerpres.

CEU se află în centrul celei mai noi dispute dintre Ungaria şi Comisia Europeană, care este îngrijorată că guvernul de la Budapesta încalcă statul de drept şi standardele democratice.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene anunţase miercuri că prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, şi alţi doi comisari se vor întâlni la rândul lor cu George Soros.

Bruxellesul a ameninţat deja Ungaria cu acţiuni în justiţie din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului şi de universitatea finanţată de Soros.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

În pofida protestelor de stradă şi a condamnărilor pe plan internaţional, Ungaria a adoptat legea care stabileşte noi cerinţe pentru universităţile străine şi care ar putea duce la închiderea CEU.

Actul normativ prevede nerecunoaşterea diplomelor emise de instituţii de învăţământ străine care nu au corespondent în ţările de origine ale respectivelor instituţii.

Premierul Viktor Orban susţine că CEU a încălcat legea prin acordarea de diplome, acuzaţie respinsă de instituţie şi pe care criticii prim-ministrului o consideră parte a măsurilor mai largi ale Budapestei împotriva organizaţiilor neguvernamentale având legături cu Soros.

Tensiuni tot mai acute pe axa Londra-Madrid. Familia regală spaniolă AMÂNĂ vizita în Marea Britanie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.