Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOV face lista liderilor politici ofiteri acoperiti: Parlamentul, o sucursala a SRI

sorin ovidiu vantu

Sorin Ovidiu Vantu continua seria comentariilor sale in legatura cu clasa politica din Romania. Acesta afirma in ultima sa analiza ca Parlamentul a ajuns sa fie 'o sucursala a SRI', 'o pepiniera a penitenciarelor tarii'. Aceasta situatie face Parlamentul neputincios si lasa calea deschisa unei alte institutii sa se impuna - Presedintia.

"Cu vreo trei luni in urma, va semnalam ca se incearca impunerea Republicii Prezidentiale pe usa din dos, fara nici un element de control constitutional. Iata ca acum, Deutsche Welle face exact aceeasi afirmatie, bazata nu doar pe analiza, ci si pe informatii. Daca pe 20 martie, cand am publicat „The One”, acoperitii lui Coldea m-au injurat pe unde au putut, dupa ei luandu-se si cativa prosti congenitali, astazi acest lucru a devenit atat de evident incat un neuron sa-ti functioneze si tot iti dai seama.

Vina pentru aceasta stare de fapt o poarta in mare parte parlamentarii, care din slugarnicie, de frica sau din prostie, lasa ca aceste lucruri sa se intample. Spre deosebire de alte zone, numarul ofiterilor acoperiti din Parlamentul Romaniei nu este chiar atat de mare, in ciuda faptului ca Ilie Sarbu se batea pe burta cu Maior sau Zgonea, isi bea aproape zilnic cafeluta cu generalul Coldea, asa ca, daca nu ar exista dosarele penale, influenta S.R.I.-ului ar fi mult mai mica.

Cei cativa lideri de partid care sunt ofiteri activi ai acestui serviciu sau ai S.I.E. (vezi cazul Ponta), nu ar putea face din Parlamentul Romaniei o institutie neputincioasa. Toate acestea se intampla urmare a faptului ca parlamentarii nostri, in loc sa se preocupe de binele celor care i-au trimis acolo, se preocupa de plata datoriilor catre finantatorii campaniilor electorale si de imbogatirea rapida a lor si a neamurilor lor. Aceasta preocupare a generat vagoane de dosare penale, dosare care au transformat aceasta institutie in pepiniera penitenciarelor tarii. Cea mai puternica institutie a statului a devenit astfel o sucursala a S.R.I.-ului, iar parlamentarii – prestatori de servicii ai acestuia", scrie SOV pe blogul personal.

Acesta face o lista a celor mai importanti lideri politici care ar fi ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete, cel putin conform 'barfelor din piata':

"Daca barfele din piata sunt reale, atunci tabloul arata cam asa:

1. Victor Ponta – ofiter sub acoperire S.I.E.

2. Gabriel Oprea – ofiter sub acoperire S.R.I.

3. Vasile Blaga – ofiter sub acoperire S.R.I.

4. Ilie Sarbu – ofiter sub acoperire S.R.I.

5. Valeriu Zgonea – ofiter sub acoperire S.R.I.

6. Ioan Rus – ofiter sub acoperire S.R.I.

I-am enumerat doar pe cei mai importanti membri ai clasei politice, pentru a va face o idee vis-a-vis de “importanta” votului vostru, de modul grosolan in care sunteti manipulati, fiind facuti sa credeti ca votul vostru conteaza, ca si voi aveti un cuvant de spus. In realitate, asa cum v-am semnalat, ei va definesc ca fiind „pulimea” si mai nou, din cate ati vazut, „golani” si „curve”. Nici macar un derbedeu ca mine (ma alint acum), nu si-a permis sa gandeasca vreodata in termenii astia despre mamele copiilor ai caror tati isi ucid visele si isi rod sanatatea pentru a trimite un ban celor de acasa. Stiindu-se protejati de „pravalia” careia ii apartin, acesti avortoni isi permit sa va scuipe in cap la ora de maxima audienta fara nici un pic de jena. Daca cei de la Antena 3 n-ar fi intervenit, cu duritate maxima, afirmatiile tembelului ar fi trecut neobservate, inscriindu-se in seria de insulte la care sunteti supusi zilnic de catre puterea nelegitima a generalului Coldea, putere sustinuta in interes propriu de stapanii acestuia de peste mari si tari", mai scrie SOV.

Sorin Ovidiu Vantu considera ca daca partidele ar avea la baza o ideologie puternica in jurul careia sa se stranga adepti care sa sustina electoral si chiar fiannciar partidul, atunci controlul exercitat acum de SRI nu ar mai avea acelasi efect, nu ar mai putea fi 'coordonat de ofiteri sub acoperire'.

"Dincolo de dosarele pe care le-a facut in calitatea sa de sef al politiei politice a lui Traian Basescu si mai nou a lui Klauss Iohannis, lui Coldea ii este extrem de simplu sa conduca pe toti, urmare a lipsei oricarei ideologii a partidelor politice.„Totalitatea ideilor si conceptiilor filozofice, morale, religioase etc, care reflecta intr-o forma teoretica interesele si aspiratiile unor categorii intr-o anumata epoca”. Aceasta este definitia din DEX al termenului si asta lipseste cu desavarsire partidelor de azi. In lipsa unei ideologii, un partid politic nu este altceva decat o gasca manata de interese materiale si care trebuie sa dea „spaga” pentru a fi aleasa de electorat. Banii din spaga electorala fiind negri, intreg procesul de vot este o mascarada care ii transforma pe cei ce o accepta in infractori de drept comun, rezultatul fiind acela ca niste hoti isi trimit in Parlament pe hotii de rang superior.

Dinu Patriciu si Ion Iliescu au fost printre putinii care au inteles asta si au creat, pe langa partidele lor, doua fundatii care aveau drept scop formarea unor ideologii a formatiunilor lor politice: „Institutul de Studii Liberale”, respectiv „Institul de Studii Social Democrate”.

Din nefericire, vizionarismul celor doi a fost iute ingropat de lipsa de gandire a liderilor ce au urmat. Idiotii astia n-au inteles ca o idee generoasa valoreaza infinit mai mult decat o punga cu zahar si un kilogram de ulei, ca o idee se naste intr-un centru de gestatie precum acele institute si se dezvolta pe masura ce capata adepti. Un partid inarmat cu ideologie proprie nu mai poate fi coordonat de ofiteri sub acoperire, nu mai trebuie sa-si mituiasca alegatorii, nu mai trebuie sa apeleze la bani negri pentru campanii. Grosul banilor vor veni de la cei ce vor adera la ideologia acestuia si restul de la stat.

Evident ca va fi un proces de durata, dar el se poate produce numai daca cineva il initiaza. Stupiditatea aia cu „Romania lucrului bine facut” va fi inlocuita cu o ideologie clara acceptata sau respinsa – in functie de generozitatea si realismul ei", conchide SOV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.