Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOV îl compară pe Dragnea cu Ceauşescu: 'Nu poți fi om decât în numele lui Dragnea'

sorin ovidiu vantu

Sorin Ovidiu Vîntu continuă seria de cugetări despre clasa politică, din spatele gratiilor. De această dată, luat în vizor este Liviu Dragnea, cel pe care fostul mogul îl compară cu Nicolae Ceauşescu.

"Același sistem politic va genera același tip de clasă politică", afirmă SOV, exemplificând cu situaţia dinainte de 1989:

"Pe atunci exista un singur partid care se numea PARTIDUL COMUNIST ROMÂN, comunicat drept partid al celor ce muncesc și care avea drept for de reprezentarea al acestora MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ, un corespondent al Parlamentului de astăzi. Șeful partidului era Nicolae Ceaușescu care s-a “încoronat” și ca președinte al țării, având puteri absolute în stat. Atât MAN cât și guvernul nu erau altceva decât niște forme fără fond menite să asigure aparența unei republici care funcționează după un model democratic, în folosul întregii nații. Nimeni din aceste structuri nu era acolo în nume propriu, ci în numele PCR și al “mult iubitului conducător” Nicolae Ceaușescu."

Vezi şi: RĂZBOI în PSD: Liviu Dragnea, atacat dur de un deputat. Lista inconsecvenţelor

"Vă sună cunoscut tipul ăsta de abordare? Vă sună cunoscut modul în care sunt priviți reprezentanții celor mulți și ai guvernului? Mi se pare că l-am auzit recent la Liviu Dragnea, rostit emfatic și superior, disprețuitor și arogant vizavi de nu știu ce ministru sau parlamentar.

– Domnul acela a uitat că n-a ajuns acolo în nume propriu.

În traducere pe înțelesul tău, băi pulime, asta înseamnă:

– Bă boule, cine mă-ta te crezi de-ți permiți să vorbești ce te taie capul? Tu nu exiști, ești un nimeni, un nimic, n-ai minte, n-ai creier, n-ai noroc. Partidul cu mine-n frunte te-a făcut om, băi panaramă!

Și panarama tace și votează pentru că înțelege până la urmă că nu poți fi om decât în numele lui Dragnea", scrie SOV, făcând referite la atacul deputatului PSD Liviu Pleşoianu la preşedintele partidului şi răspunsul ironic al lui Dragnea.

"Băi generație, azi n-am niciun fel de simpatie politică. Partidele din România și-au pierdut demult identitatea ideologică sau doctrinară. Noi nu avem în aceste partide pe cineva care să știe ce înseamnă stânga sau dreapta, decât cu câteva excepții. Avem doar găști care se încaieră continuu în lupta pentru avantaje materiale, care se autointitulează ca fiind de stânga sau de dreapta în funcție de interese imediate. Este imposibil ca aceștia să poată gândi sau acționa în folosul tău. Cam la fel de imposibil este să-i pedepsești în vreun fel. Gogorița aia cu electoratul care-i sancționează o dată la patru ani prin ne-realegerea lor în următorul mandat e pentru proști, așa cum v-ați dat și voi seama. Mai nou, prin presiunea pe care au pus-o asupra justiției, nici aceasta nu-i va mai putea pedepsi.

Iată de ce acest sistem trebuie să fie schimbat. Sistemul nu înseamnă nu știu ce “binom”, nu înseamnă SRI și DNA, așa cum încearcă cu disperare să vă convingă adevăratul sistem – sistemul politic.

SRI, justiția, ANI și ANAF nu sunt altceva decât instrumente aflate în slujba politicului. Cât a fost Băsescu s-au aflat în slujba lui, apoi s-au împărțit între Iohannis și Dragnea. Și ca să-ți fie și mai clar, nu aceste instrumente au jefuit România, ci cei care le-au mânuit și continuă să le mânuiască. Nu cuțitul care ți s-a înfipt în spate este vinovat, ci mâna care l-a înfipt. Toate excesele, abuzurile și nedreptățile care s-au făcut, au fost făcute la ordin politic, parte la ordinul lui Băsescu, parte la cel al lui Iohannis. Funcționarii aflați în funcții au fost manipulați, făcuți să creadă că fac asta în numele unor obiective înalte, a unor scopuri mărețe, a unui bine general și că ei sunt acei “soldați ai binelui” de care țara are atâta nevoie (sintagma asta era frecvent folosită de Maior, Coldea, Oprea și alții de teapa lor)", mai scrie SOV pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.