Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sova se apara: N-am sesizat sa fuga lumea de mine prin mall, sa se sperie de mine

sova

Senatorul PSD Dan Sova se apara joi in plenul Senatului, pentru a-i convinge pe colegii sai sa nu incuviinteze cererea procurorilor de a-l aresta. Sova explica faptul ca nu exista probe impotriva sa in acest nou dosar, ci doar un denunt. In plus el a subliniat ca nu a fost trimis in judecata nici in vechiul dosar, in care urmarirea penala a fost finalizata. Sova a fost ironic privind faptul ca ar putea sa fie un pericol public: "N-am sesizat sa fuga lumea de mine prin mall, nici sa se sperie lumea d emine in statia de tramvai".

Vezi şi: Dan Șova, atac la scurgerile de informații în presă

Iata ce le-a spus Sova senatorilor:

"Ma aflu in fata dumneavoastra pentru a treia oara, cred ca incep sa ma apropii de recorduri nedorite. Simt nevoia sa va aduc la cunostiinta cateva date.

S-a prezentat in fata dumneavoastra un dosar de 3000 de file. Acest dosarse refera la 2 infractiuni - la un abuz in serviciu si un trafic de influenta. Referitoare la mine sunt 60 de pagini din cele 3000 de file. Nu sunt probe, sunt un denunt si ordonantele procurorului.

Cineva a facut un denunt pe data de 9 oct, s-au facut cele 3000 de file, am fost adus cu mandat la DNA, a existat si o parte umoristica - de ce am fost adus - motivat de faptul ca nu se dorea sa iau legatura cu ceilalti din dosar - cu unul

In 10 minute am fost declarat inculpat, in juma de ora mi s-a cerut arestarea.

Am venit in februarie si v-am solicitat sa votati impotriva cererilor de arestare. Pentru nicio acuzatide din luna februarie nu am fost trimis in judecata.

S-a spus despre noi ... e o moda acum ... sunt unul dintre putinii oameni din Senat care are 20 de ani de experienta juridica. Exista o moda sa vorbim despre renuntarea la imunitate. O spun eu inca o data - simpla discutie despre renuntarea la imunitate ne face de ras in toata lumea. Toata lumea rade de noi. Toata lumea are imunitate parlamentare. Ei nu cunosc lumea justitie. Ei vorbesc despre lumea justitiei de parca ar fi niste zei. Este compusa din oameni, au subiectivisme, pot gresi.

Daca maine un judecator face o greseala vor vorbi si despre renuntarea la inamovibilitate. In anii 50 nici judecatorii n-aveau inamovibilitate si nici parlamentarii nu aveau imunitate.

N-am sesizat sa fuga lumea de mine prin mall, nici sa se sperie lumea d emine in statia de tramvai".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.