Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania, prima semifinalistă a Eurobasket, după eliminarea naţionalei Germaniei în sferturi

minge de baschet

Campioana en-titre la baschet masculin, Spania, este prima semifinalistă a Eurobasket2017, după ce a eliminat, marţi, la Istanbul, reprezentativa Germaniei, cu scorul de 84-72 (34-33), în primul sfert de finală al competiţiei. Principalii marcatori ai meciului au fost M. Gasol 28 puncte şi P. Gasol 19, pentru Spania, respectiv Schroder 27 şi Theis 15 puncte, pentru Germania.

Marţi seară va avea loc şi al doilea sfert, între Slovenia – Letonia, iar câştigătoarea va întâlni Spania. Celelalte două ferturi sunt programate miercuri între Grecia – Rusia şi Italia – Serbia. Câştigătoarele se calificată în semifinale, iar finalele vor avea loc duminică. Naţionala României a încheiat grupa C a Eurobasket de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în faţa Spaniei, Croaţiei, Muntenegrului, Ungariei şi Cehiei.

Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că a fost una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum a organizat o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România. Campioana europeană en-titre este Spania, care are 12 medalii continentale, din care trei de aur (2009, 2011, 2015), titlul mondial în 2006, precum şi patru olimpice (trei de argint – 1984, 2008, 2012 şi una de bronz – Rio 2016). Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.