Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiştii lansează un avertisment înfiorător: Zika nu poate fi oprită

zika virus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat miercuri că un vaccin contra virusului Zika ar putea fi disponibil ''prea târziu'' pentru a avea un impact real în combaterea epidemiei înregistrate în prezent în America de Sud, în special în Brazilia, informează DPA şi EFE.

''Dezvoltarea vaccinurilor este abia într-o fază foarte timpurie, iar pentru produsele cele mai avansate este nevoie de mai multe luni pentru a definitiva şi studiile clinice pe oameni'', a declarat Marie-Paule Kieny, director general adjunct al OMS. Ea a făcut aceste precizări la o conferinţă de presă susţinută la Geneva, după o reuniune de trei zile cu experţi din întreaga lume referitoare la strategiile de combatere a virusului Zika, răspândit prin înţepătura ţânţarului ''Aedes aegypti''. Având în vedre indiciile conform cărora virusul Zika contractat de femeile însărcinate poate provoca grave deficienţe neurologice la făt, OMS a alcătuit un grup de lucru pentru elabora un răspuns coordonat, rapid şi eficient împotriva epidemiei. La ora actuală se derulează 18 proiecte de cercetare pentru realizarea unui vaccin, considerat drept ''imperios necesar'' de OMS.

Specialiştii care au luat parte la discuţiile de la Geneva au decis continuarea cercetărilor pe trei axe prioritare: elaborarea de teste împotriva unor virusuri asemănătoare cu Zika (precum Dengue şi Chikungunya), dezvoltarea de vaccinuri inactive pentru femeile la vârsta procreării şi găsirea de noi metode de luptă contra ţânţarilor, potrivit unui comunicat al OMS, transmite Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.