Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SPIONII din Coreea de Sud şi Japonia au primit noi ORDINE: Ce urmează pentru Coreea de Nord

coreea

Coreea de Sud şi Japonia au semnat un acord de informaţii militare care le va permite să schimbe date sensibile asupra ameninţării reprezentate de testele cu rachetă şi activităţile nucleare ale regimului nord-coreean, transmit miercuri EFE, Reuters şi Xinhua.

Documentul, intitulat Acordul General de Securitate asupra Informaţiilor Militare, a fost semnat de ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, şi de ambasadorul Japoniei în Coreea de Sud, Yasumasa Nagamine, la sediul Ministerului Apărării din Seul, a informat agenţia Yonhap.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Acordul a intrat imediat în vigoare deoarece nu necesită aprobarea parlamentului.

Cele două ţări au ajuns la o înţelegere similară acum aproape cinci ani, dar semnarea documentului a fost anulată în ultimul moment, în 2012, din cauza controversei generate atunci în Coreea de Sud de primul pact în materie de apărare cu Japonia, ţară care care a exercitat o dominaţie colonială asupra peninsulei coreene între 1910 şi 1945.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

În prezent, trei partide din opoziţia sud-coreeană au protestat faţă de grăbirea semnării tratatului şi au precizat că într-un astfel de caz vor solicita demisia ministrului apărării, într-un moment de extremă fragilitate a guvernului preşedintelui Park Geun-hye.

Un sondaj al Gallup Coreea a relevat, vineri, că 59% din 1.007 respondenţi se opun unui acord între cele două ţări.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

Purtători de cuvânt ai ministerului sud-coreean al apărării au subliniat beneficiile acordului în faţa recentei creşteri a numărului testelor cu rachetă şi încercări nucleare realizate de regimul de la Phenian şi au apreciat că o criză politică internă nu ar trebui să compromită o problemă de securitate naţională.

Acordul va permite Coreii de Sud şi Japoniei să partajeze informaţii clasificate asupra programelor militare ale Coreii de Nord, de o manieră directă, şi nu prin intermediul Statelor Unite, cum au făcut până acum în virtutea unui alt pact trilateral semnat în 2014, notează agerpres.ro.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

Un oficial al ministerului apărării de la Seul a precizat că în prezent Coreea de Sud are acorduri cu 33 de ţări, inclusiv SUA şi Rusia, privind partajarea de informaţii militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.