Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI: Absorbtia fondurilor europene, un punct nevralgic. Infrastructura, stadiu avansat de degradare

fonduri europene

In raportul de activitate al SRI pe 2014 absorbtia fondurilor europene este prezentata ca fiind un punct nevralgic pe agenda opiniei publice, completat de 'o vulnerabilitate suplimentara' - coruptia in randul decidentilor.

"Capacitatea de absorbtie/administrare a fondurilor europene a continuat sa reprezinte un punct nevralgic pe agenda publica, rata scazuta de absorbtie constituind efectul cumulat al deficientelor existente in plan administrativ, institutional si organizatoric, precum si al inflatiei legislative si lipsei de expertiza a potentialilor beneficiari in elaborarea si derularea proiectelor de finantare. O vulnerabilitate suplimentara a constituit-o mentinerea practicilor de coruptie in randul decidentilor din institutii publice cu atributii pe linia evaluarii, avizarii si monitorizarii proiectelor europene si atribuirii lucrarilor subsecvente, precum si in ceea ce-i priveste pe beneficiarii unor astfel de proiecte", se arata in raportul SRI prezentat de jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

SRI semnaleaza de asemenea probleme in domeniul energiei si critica infrastructura de transport aflata "intr-o stare avansata de degradare".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.