Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI dă ORDIN: Lupta anti-corupție trebuie continuată

sri dna

Eduard Hellvig, directorul SRI, a afirmat recedent că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Într-un interviu acordat adevărul.ro, directorul SRI a vorbit espre colaborarea cu DNA, despre relaţia cu Serviciul de Informaţii Externe (SIE), dar şi despre legătura pe care o are  cu lumea politică.

Citește și: Elena Udrea, apariție UIMITOARE la Poliție / FOTO

Întrebat despre faptul că în societate circulă mai multe opinii care spun că ţara este condusă în acest moment de binomul SRI-DNA şi că lupta împotriva corupţiei a ajuns într-un punct în care am uitat cu totul de prevenţie, Eduard Hellvig a afirmat că este doar o percepţie pe care unii o au asupra a ceea ce se întâmplă în societatea românească.

Citește și: SCINDĂRI în PSD: Ce pune la cale Victor Ponta și care sunt taberele

"Convingerea mea certă este că nu putem să ajungem să avem o societate puternică şi un stat puternic decât dacă avem o societate curată. Pe toţi ne urmăreşte trecutul, cu bune şi cu rele. Serviciul Român de Informaţii, şi vreau să se ştie acest lucru, este o instituţie care asigură suport în lupta împotriva corupţiei, corupţia fiind clasificată, printr-o decizie a CSAT, ca o problemă de siguranţă naţională. Acesta este primul aspect. Al doilea aspect. Sigur că noi facem prevenţie! S-a dovedit că, în foarte multe cazuri, Serviciul Român de Informaţii a transmis beneficiarilor legali informări în scop preventiv.

Citește și: DNA, acuzații GRAVE la adresa lui Andrei Chiliman într-un nou dosar

Totuşi, pentru o bună clarificare, aş vrea să subliniez că atunci când în activitatea noastră identificăm elemente constitutive ale unor infracţiuni avem obligaţia legală de a le transmite către organele de aplicare a legii. Repet, ne obligă legea care este fără echivoc. Astfel de elemente se pot referi fie la presupuse fapte/activităţi ce urmează să se întâmple sau sunt în curs de desfăşurare, fie la activităţi trecute. Preocuparea noastră rămâne în continuare prevenţia. Vă spun un aspect important: aproape 70% din informările pe care le furnizăm ca instituţie le facem către Guvern, care este principalul nostru beneficiar. Tot legat de întrebare, menţionez că politicile într-un stat nu le face un serviciu de informaţii, le fac puterea legislativă şi cea executivă, indiferent de culoarea politică, şi aşa e normal să fie în democraţie", a detaliat directorul SRI.

Citește și: PRO TV cere 100.000 de euro despăgubiri de la un fost prezentator

Acesta a mai explicat că Serviciul Român de Informaţii este instituţia care pune la dispoziţia beneficiarilor informaţii cu privire la lucrurile care merg sau nu merg în societatea românească, SRI atrage atenţia asupra lucrurilor care se pot întâmpla.

Citește și: Tranzacția anului în România: Billa a fost cumpărată de un mare lanț de hypermarketuri

"Şi vom rămâne în această zonă, de a acorda întregul suport beneficiarilor noştri, pentru a lua deciziile cât mai concrete şi mai eficiente pentru cetăţenii acestui stat. De reuşita unui Guvern sau a altuia ne bucurăm şi noi, Serviciul Român de Informaţii, pentru că avem un buget mai mare sau mai mic, ne bucurăm şi noi, ca simpli cetăţeni ai acestei ţări, ca atare, interesul nostru, dat de lege, este de a asigura toate condiţiile ca societatea românească să fie o societate competitivă, puternică şi performantă. Vorbeam de necesitatea ca această luptă împotriva corupţiei să continue, pentru că e nevoie să avem un stat puternic, care să asigure servicii de calitate pentru cetăţeanul român, vorbeam de rolul de prevenţie – sunt planuri concrete în care Serviciul Român de Informaţii are datoria şi responsabilitatea de a contribui ca societatea românească să ajungă la parametri competitivi la nivel european", a continuat directorul SRI.

Citește și: Primul loc din România unde Facebook este INTERZIS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.