Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI, dat în judecată de avocatul care a sesizat CCR pe tema interceptărilor

F. P.
SRI sigla

Cătălin Georgescu, avocatul care a sesizat Curtea Constituţională a României în legătură cu realizarea interceptărilor de către SRI, anunţă că a chemat " în judecată statul român, Ministerul Public şi SRI", cerând daune de 250 de mii de lei, potrivit Mediafax.

"Am chemat în judecată statul român, Ministerul Public şi SRI ca să îi despăgubească pe clienţii mei pentru supravegherea şi interceptarea nelegală a convorbirilor telefonice înainte şi după începerea anchetei. Am cerut daune materiale şi morale în cuantum de 250.000 de lei şi publicarea hotărârii pe site-ul instituţiei, pe prima pagină, în trei cotidiane şi trei posturi integral şi rezumatul deciziei la trei posturi de televiziune naţionale, pe cheltuiala pârâţilor", a declarat avocatul Cătălin Georgescu, potrivit sursei citate..

Avocatul susţine că dosarul în care clienţii săi, iranienii Nalini Ziya, Nalini Noori şi Hosseini Seyed Mehdi, sunt cercetaţi pentru spălare de bani, le-a prejudiciat acestora imaginea.

Dosarul este cel în care a fost sesizată Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu instituţiile abilitate să pună în aplicare mandatele de supraveghere, sesizare în urma căreia CCR a decis că Serviciul Român de Informaţii nu poate face interceptări pentru că nu este organ de cercetare penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.