Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI, sfaturi după valul de atacuri cibernetice. Ce trebuie să faci pentru a nu fi victima hackerilor

sri

Serviciul Român de Informaţii, prin centrul naţional Cyberint, sfătuieşte cetăţenii şi organizaţiile să ia mai multe măsuri pentru a nu fi victimele atacurilor cibernetice din ultima perioadă.

Un atac cibernetic major de tip ransomware, versiunea WannaCry, a afectat, începând cu 12 mai 2017, organizaţii din peste 90 de ţări la nivel mondial, cele mai afectate fiind Telefonică din Spania, Ministerul sănătăţii din UK şi compania de curierat FedEx din SUA. Pe lista organizaţiilor afectate se află şi compania Dacia-Renault, care ar fi fost nevoită să oprească producţia la uzina din Mioveni.

Vezi şi: ATAC cibernetic la uzina Dacia. Producţia a fost oprită

Vezi şi: OFICIAL - DNA, precizări despre un dosar important 'uitat în sertare'

"Sunt afectate sistemele de operare de tip Windows care nu au aplicate cele mai recente actualizări de securitate furnizate de producătorul Microsoft. Organizaţiile ar trebui să se asigure că sistemele de operare Windows sunt actualizate la zi sau, ca măsură minimală, au instalat buletinul de securitate Microsoft MS17-010, implementarea unor reguli de firewall care să blocheze accesul la sistemele informatice din exterior, pe porturile 139 şi 445. Totodată, organizaţiile trebuie să se asigure că rulează numai sisteme de operare pentru care producătorul pune la dispoziţie actualizări de securitate (pentru Windows XP, spre exemplu, producătorul nu mai pune la dispoziţie actualizări!), deţin facilităţi de distribuire şi aplicare a actualizărilor de securitate către toate sistemele informatice, sunt operaţionalizate sisteme anti-malware şi sunt permanent actualizate, precum şi operationalizatea unui plan de efectuare a copiilor de siguranţă şi restaurare în caz de dezastru", a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.