Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI trimitea informări despre Microsoft încă din 2012, DNA a zis pas pînă la venirea lui Kovesi

Mulți s-au întrebat ce s-a întîmplat de SRI nu a știut de cazul Microsoft atîția ani și, dacă a știut, de ce nu a informat autoritățile? Aflăm acum că a știut și că a informat autoritățile competente. O spune chiar Băsescu (la fiecare ieșire și el și Udrea mai bagă cîte un autodenunț): SRI trimitea informări despre cazul Microsoft încă din 2012. Tot Băsescu spune că faptele erau consumate. Deci se știau faptele, dacă se știa că erau consumate. Cu toate acestea DNA nu a deschis dosar în cazul Microsoft pînă la o lună de la venirea lui Kovesi în fruntea parchetului. Kovesi și-a început mandatul în fruntea DNA în 16 mai 2013 iar DNA a început urmărirea penală în cazul Microsoft pe 21 iunie 2013 după ce se autosesizase pe 5 iunie.

Declarația lui Traian Băsescu din 12 martie 2015:

"Cineva spunea că Băsescu ştia de Microsoft. Nu am negat niciodată că din 2012 am primit de la structurile de informaţii rapoarte despre fapte, dar erau deja consumate, nu le mai puteam preveni. Am văzut cum dădeau ochii peste cap propagandişti ai mincinii, cum Băsescu i-a spus lui Vreme să nu mai vorbească cu Sandu. Măi fraţilor, eu nu pot să spun nimănui să nu mai vorbească cu cineva, dar o recomandare să vadă ce a făcut când era la minister sigur i-am făcut."

Cît știa Traian Băsescu din cazul Microsoft? Cît știa DNA-ul? Cît știa Daniel Morar, șeful DNA-ului? De ce nu exista un dosar Microsoft la DNA? (se zvonește că ar fi existat încă din 2010 dar a rămas la stadiul de coperți pînă la venirea Laurei Kovesi) L-a făcut atent Băsescu pe Daniel Morar că nu se face nimic în acest caz?

Nu există vreo declarație publică a lui Băsescu în care să-l urecheze pe Daniel Morar că sînt fapte de corupție guvernamentală de mare amploare neanchetate. Nu putea da detalii însă îl putea face atent, în mod public, că DNA-ul nu anchetează mari cazuri de corupție la nivel de miniștri. Sau poate o fi făcut-o și nu mai țin eu minte. Mă duc pe Facebook, să văd poate o fi postat un filmuleț în care îi cere lui Daniel Morar să ancheteze și cazurile de mare corupție guvernamentală.

Haideți să presupunem că infomările ajunse la DNA au fost rătăcite birocratic sau n-au fost luate în seamă de conducerea DNA. Însă Băsescu fusese informat, așa cum declară acum. De ce nu s-a mirat că nu se întîmplă nimic la DNA? Cînd era președinte se lăuda săptămînal cu informațiile pe care le are și cum știe care cum și de ce era implicat în vreun dosar de corupție. De ce n-a cerut să vadă dacă există un dosar Microsoft și dacă există, în ce stadiu se află? De ce nu i-a bătut cu pumnul în masă lui Morar că tratează cu indiferență cel mai mare caz de corupție din 2000 încoace?

De ce pînă la venirea lui Kovesi în fruntea DNA nu exista un dosar Microsoft în niciun stadiu de investigare în condițiile în care SRI-ul dăduse informări încă din 2012?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.