Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stănescu (PSD), despre schimbarea numelui judeţului Olt în Olt-Romanaţi: O reparaţie morală şi istorică

starea presei
Paul Stanescu

Iniţiativa de completare a numelui judeţului Olt cu denumirea istorică Romanaţi este prima de acest fel determinată de considerente istorice şi culturale, şi nu de interese politice şi economice, iar referendumul ce va fi organizat de administraţia judeţeană nu are o miză politică, partizană, susţine preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu. "În această toamnă, toţi oltenii sunt aşteptaţi la urne, în cadrul referendumului local stabilit în vară prin hotărâre a Consiliului Judeţean. Denumirea istorică Romanaţi va fi alipită actualului nume al judeţului, în cazul validării consultării devenind Olt-Romanaţi. Este pentru prima dată când există o astfel de iniţiativă de completare a numelui unui judeţ din considerente istorice şi culturale. Până acum, referendumurile au urmărit doar interese politice şi/sau economice. Pentru toţi oltenii mândri de istoria şi cultura lor locală participarea la referendum va fi un test civic prin care vor putea arăta că nu sunt cu nimic mai prejos decât alte judeţe care au făcut din istoria lor o carte de vizită. (...) Dacă vor spune 'DA' la acest referendum, oltenii vor putea scoate la lumină istoria locală, care este, de fapt, istorie naţională", afirmă Paul Stănescu într-un comunicat de presă remis miercuri Agerpres.

Liderul PSD Olt a adăugat că decizia în vederea începerii demersurilor pentru adăugarea numelui Romanaţi la cel al judeţului Olt a fost luată de un grup de iniţiativă format din parlamentari de la toate partidele, reprezentanţi de instituţii, primari, viceprimari, episcopul Slatinei şi Romanaţilor, care s-au întâlnit pe 22 aprilie la Caracal. Stănescu susţine că "această iniţiativă reprezintă o reparaţie morală şi istorică faţă de toţi cetăţenii judeţului Olt". În opinia senatorului Paul Stănescu, o prezenţă puternică la vot ar duce la creşterea prestigiului local, judeţul Olt fiind unul "cu greutate istorică ce merită promovată şi cunoscută mai bine de toţi românii".

"În ceea ce priveşte 'problemele' administrative, acestea nu există. Autorităţile au anunţat deja că documentele oficiale nu vor trebui schimbate, deci nu vor fi nici costuri şi nici eforturi administrative care să-i împovăreze pe olteni", conchide preşedintele PSD Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.