Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Stăpânul mare' din dosarul Truica-Paul vrea să negocieze cu DNA

necunoscut

Curtea de Apel Brasov a emis mandat de arestare preventivă în lipsă a trei israelieni - miliardarul Benjamin „Beny“ Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi Shimon Shevez - implicati in dosarul Remus Truica-Printul Paul. Avocaţii acestora au spus la DNA că clienţii lor vor să dea declaraţii dar au cerut garanţii că nu vor fi arestaţi, potrivit Adevărul.

Ancheta este în dosarul în care prinţul Paul Lambrino şi Remus Truică- fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, sunt cercetaţi în arest la domiciliu. Steinmetz, alături de Silberstein, Sheves, Truică şi alte persoane, ar fi constituit „un grup infracţional organizat” care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Lambrino. În acest caz, sunt cercetate mai multe persoane, printre care Dan Andronic, patronul ziarului „Evenimentul Zilei“, afaceristul Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi academicianul Gheorghe Sin.

Avocaţii israelienilor au confimat că clienţii lor au fost citaţi telefonic, au respins acuzaţiile şi au arătat că doresc să coopereze cu autorităţile din România.

Curtea de Apel Braşov spune ca "avocaţii inculpaţilor i-au solicitat procurorului garanţii că aceştia nu vor fi arestaţi preventiv dacă se prezintă".

În dosar sunt mai multe declaraţii ale unor inculpaţi, sau a unor martori care vorbesc de implicarea lui Steinmetz, numit "Stapanul mare".

Steinmetz locuieşte în Elveţia şi are dublă cetăţenie, israeliană şi franceză. În decembrie 2015, Steinmetz era cotat drept cel mai bogat israelian, cu o avere de 7,4 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires şi se afla pe locul 178 din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.