Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgenţă pentru Statul Islamic: Dezvăluiri devastatoare ale unui colonel american

isis arme

Statul Islamic a declarat starea de urgenţă. Un colonel din Statele Unite face dezvăluiri devastatoare despre teroriştii din ISIS.

Statul Islamic a declarat stare de urgenta in Raqqa, capitala autoproclamata a jihadistilor, sustine un militar american. Oficiali ai armatei americane monitorizeaza informatiile primite cu privire la prabusirea Statului Islamic. Astfel, acestia sustin ca ISIS ar fi declarat stare de urgenta in Raqqa, oras capturat si transformat in capitala Statului Islamic, in Siria. Colonelul american Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei a spus: "Am vazut documentul cu privire la stare de urgente in Raqqa, orice ar insemna asta. Stim ca inamicul se simte amenintat, asa cum ar si trebui sa se simta" a spus acesta, conform Independent.

Citeşte şi: George Copos e disperat: ANAF i-a dat lovitura decisivă

Mai multe informatii aparute in presa straina indica faptul ca gruparea terorista a inceput sa isi mute trupele in afara orasului si incearca sa isi protejeze tintele de posibile atacuri aeriene sau la sol. "Fortele Democratice Siriene au inceput sa capete teren in zona de est si vest si detin mai multa putere militara in acele zone" a mai spus colonelul. Conform celor de la Independent, Fortele Democratice Siriene si gruparile afiliate din nordul Siriei au coordonat impreuna un plan de atac pentru a elibera orasul Raqqa de sub regimul de teroare impus de Statul Islamic. Conform reprezentatilor Ministerului Apararii al SUA, acum, ISIS ar raspunde pozitiv eforturilor aliatilor ONU de a elibera orasul Raqqa, dupa ce jihadistii au inceput sa isi mute oamenii si armamentul din oras.

Citeşte şi: Lovitură de teatru in scandalul Hexi Pharma: Informațiile INCENDIARE oferite de SRI

Oficialii nu au putut confirma daca liderul ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, mai este sau nu in oras, insa monitorizeaza atent. "Ramanem foarte prudenti in privinta lui Baghdadi si securitatea personala pe care o are" a spus un oficial al Ministerului Apararii al SUA, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.