Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start la despagubiri pentru clientii Astra Asigurari

astra

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) solicita potentialilor creditori de asigurari ai companiei Astra Asigurari sa transmita catre Fond cereri de plata pentru a putea beneficia de despagubirile cuvenite. Creditorii, care sunt atat persoane fizice, cat si juridice, trebuie sa completeze Anexa 6 de pe pagina de internet a Fondului.

Conform FGA, pana la sfarsitul anului trecut s-au transmis din partea creditorilor Astra Asigurari doar 11.200 de cereri de plata, cu o valoare estimata de 92 milioane lei, dintr-un total de 57.210 de dosare de dauna preluate de la compania de asigurari intrata in faliment. FGA recomanda ca, pentru a evita supraaglomerarea si aparitia starii de nemultumire in randul potentialilor creditori de asigurari ai Astra Asigurari, cei in cauza sa intreprinda din timp demersurile de depunere a cererilor, pentru a beneficia de o plata cat mai rapida a despagubirilor.

Conform informatiilor prezentate pe site-ul FGA, creditorul unei asigurari este;

a) persoana asigurata (asiguratul) – persoana fizica sau juridica aflata in raporturi juridice cu asiguratorul debitor prin incheierea contractului de asigurare;

b) beneficiarul asigurarii – terta persoana careia, in baza legii sau a contractului de asigurare, societatea de asigurare debitoare urmeaza sa ii achite sumele cuvenite ca urmare a producerii riscului asigurat;

c) persoana pagubita  - persoana indreptatita sa primeasca despagubiri pentru prejudiciul suferit ca urmare a producerii unui risc acoperit printr-un contract de asigurare de raspundere civila (RCA.

Termene si documente

Este bine de stiut ca pagubitii trebuie sa depuna cererile de despagubire in maximum 90 de zile de la ramanerea definitiva in instanta a deciziei privind falimentul. In cazul Astra Asigurari, termenul curge de la mijlocul lunii decembrie 2015, asa ca persoanele care au de recuperat bani ar trebui sa se grabeasca. La cererea de plata se anexeaza, in copie legalizata, actele/inscrisurile doveditoare ale sumelor pretinse cu titlu de creante de asigurari. Daca nu exista copii legalizate, petentul poate sa prezinte copii simple sau poate depune o declaratie pe proprie raspundere, in sensul sustinerii acestor documente justificative.  Petentul trebuie sa declare pe propria raspundere in cererea de plata daca suma pretinsa de la Fond a fost incasata in cadrul procedurii de faliment si/sau in urma exercitarii altor actiuni de recuperare a sumelor cuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.