Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

START pentru Legea “Fiecare copil la grădiniță”

În România, ponderea copiilor care merg la grădiniță sau care sunt încadrați în forme oficiale de educație este sub 10% în totalul copiilor sub 3 ani, conform ultimelor date disponibile Eurostat. Spre deosebire de Danemarca unde 7 din 10 copii sunt încadrați într-o formă oficială de educație, România se plasează pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește educația preșcolară.

Mulțumesc Asociației OvidiuRo pentru dăruirea cu care s-a luptat să avem Legea „Fiecare Copil la grădiniță”, azi în vigoare, prin care se acordă tichete de 50 de lei pentru a încuraja prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie și este condiționat de prezența zilnică a celor mici. Am fost alături în acest proiect, la fel ca și Claudia Boghicevici, Mihaela Grecu sau Raluca Turcan, într-un proiect de suflet care a adunat parlamentari din toate partidele politice. Acest rezultat este un model de colaborare a societății civile cu partidele politice și a Parlamentului cu Guvernul. Acum trebuie să urmărim atenți aplicarea sa începând cu acest an. Rata abandonului școlar ar trebui să se reducă semnificativ în urma acestei măsuri.

Acesta a fost pasul necesar după campania pe care am coordonat-o acum 4 ani „Ai în plus o carte, dă-o mai departe”, prin care am construit primele mini-biblioteci în sute de grădinițe din mediul rural, în majoritatea județelor țării. Suportul l-am primit atunci din partea Găștii Zurli conduse de Mirela Retegan și a colegelor mele implicate în activitatea politică din județele beneficiare. Detalii aici: www.andreeapaul.ro/proiecte/copiii-sunt-speranta/

Educația este baza unei societăți, iar sărăcia este principala consecință a lipsei de educație. Pentru dezvoltarea noastră umană avem nevoie de educație ca de oxigen. România are nevoie ca fiecare copil să meargă la grădiniță, la o grădiniță plină cu jucării, cu cărți de colorat și de povești.


COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.