Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai puternic executiv din România este dorit la vârful ING, în board-ul din Olanda

revista presei

Ziarul Financiar:

Mariana Gheorghe, cel mai puternic executiv din România, este dorită la vârful ING, în board-ul din Olanda. Olandezii au propus-o pe Mariana Gheorghe în CS pentru experienţa bogată pe care a acumulat-o în conducerea unor companii listate de mari dimensiuni, cunoştinţele şi experienţa în sectorul financiar, precum şi în comerţul internaţional şi în industrie, se arată în convocatorul AGA al băncii. Alegerea Marianei Gheorghe pentru board-ul ING este extrem de surprinzătoare, având în vedere că puţini români reuşesc să acceadă în top managementul european. Numirea trebuie aprobată de Banca Centrală Europeană. Mariana Gheorghe, având dublă cetăţenie (română şi britanică), a lucrat, din 1993, pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, mai intâi ca bancher asociat şi apoi ca bancher principal pentru Europa de Sud-est şi Regiunea Caspică. Între 1991 şi 1993, Mariana Gheorghe a deţinut funcţia de director general adjunct în Ministerul Finanţelor, la Departamentul de Finanţe Internaţionale. După privatizarea Petrom în 2004, Mariana Gheorghe a devenit membru al Consiliului de Administraţie al companiei ca reprezentant BERD, pana la vara anului 2006, cand a fost numita director general executiv. Ea deţine totodată, din aprilie 2007, poziţa de preşedinte al Directoratului Petrom, in urma adoptării de către Petrom a unui sistem dualist de guvernanţă.

Evenimentul Zilei:

Măsurile de reasigurare pe flancul estic nu vizează numai statele membre NATO, ci și cele membre ale Uniunii Europene. Astfel, statele nordice au intrat în logica de război, pregătindu-și trupele în exerciții comune pentru a-și apăra teritoriul. Chiar și statele neutre Suedia și Finlanda, unde, dealtfel, se desfășoară dezbaterea privind necesitatea accederii în Alianța Nord-Atlantică, își verifică apărarea și încearcă să intre în logica cooperării pentru apărarea teritoriului. Astfel, forţele aeriene finlandeze, suedeze şi americane au început exerciţii militare comune în apropiere de localitatea Pori, pe coasta vestică a Finlandei. Pentru moment, exercițiile vizează compatibilizarea procedurilor, comunicarea și interoperabilitatea la nivel bilateral americano- finlandez, săptămâna viitoare urmând să se alăture acestor exerciții şi forţele aeriene ale Suediei... Precauția nu este inutilă, iar statele nordice se pregătesc de logica de război și după scandalul lansat recent în Norvegia, acolo unde o bază militară privatizată de statul norvegian, stat membru al NATO, vândută unui terț în urmă cu doi ani, a fost închiriată de noul proprietar unor companii ruseşti cu activități de cercetare. Analiştii norvegieni au avertizat că navele de cercetare ruseşti au trimis, în trecut, mini-submarine pentru supraveghere şi pregătire de război, astfel încât autoritățile norvegiene evaluează, sub presiune publică, posibilitatea de a prelua sub control baza și de a evita pe viitor asemenea evenimente. Proprietarul bazei navale susține că este gata să închirieze facilitatea oricui, unor nave norvegiene sau NATO, dacă statutul norvegian, flota militară norvegiană sau Alianța Nord Atlantică îşi vor manifesta interesul.

Digi24:

Ameninţarea teroristă e tot mai mare, iar ţările europene trebuie să colaboreze tot mai strâns pentru a-i face faţă. O spune Eric Bisschop, omul care a coordonat ampla operaţiune antitero din estul Belgiei imediat după atacurile de la săptămânalul francez Charlie Hebdo: "Din păcate, am avut câteva experienţe anul trecut în Belgia din care au rezultat cazuri de terorism. Am avut atacul de la Muzeul Evreiesc anul trecut, am avut faimosul proces al grupării „Sharia pentru Belgia" şi am avut, în urmă cu câteva luni, cazul din Verviers, în urma căruia am eliminat o celulă teroristă care urma să comită atacuri în ţara noastră. Relaţiile cu gruparea Statul Islamic, dar şi cu comunitatea musulmană sunt destul de dificile. Anul trecut, în Belgia, a apărut aşa-numitul fenomen al radicalizării, în cadrul comunităţii islamice. Statisticile din Belgia arată că avem între 400 şi 500 de persoane pe care le numim „luptători străini”, care se duc în Siria, dar aceşti luptători străini se întorc din Siria în Belgia. Pe aceştia îi numim „reveniţi”. Fac mari probleme, pentru că se întorc îndoctrinaţi şi foarte mulţi dintre ei sunt pregătiţi să comită atacuri în fiecare zi, pentru a destabiliza situaţia din ţară".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.