Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi pregătiri de război în Ucraina

ucraina

Separatiştii proruşi din Ucraina pregătesc noi acţiuni militare împotriva Kievului, a avertizat miercuri secretarul de stat american al apărării, Ashton Carter, citat de France Presse.

'Separatiştii susţinuţi de Rusia se pregătesc aparent pentru altă secvenţă de acţiuni militare, contrar acordurilor de la Minsk', care au instaurat o încetare a focului în estul Ucrainei, a declarat Carter în faţa unei comisii a Senatului american.

Ministrul Ashton Carter a susţinut totuşi în continuare decizia americană de a nu livra decât echipamente militare 'neletale' Ucrainei, în pofida menţinerii ameninţării separatiste.

'Dacă există ceva care influenţează comportamentul rusesc este combinarea sancţiunilor economice cu scăderea preţurilor petrolului', a spus el.

Şi 'sancţiunile europene contează' pentru că ţările europene fac 'cea mai mare parte a comerţului cu Rusia', a subliniat Carter.

'Nu pot să prevăd dacă aceasta va merge sau nu, dar este principalul mijloc pentru a face presiuni asupra Rusiei, în timp ce îi ajutăm pe ucraineni să se apere cu echipamente neletale', a mai spus el.

Protagoniştii conflictului ucrainean au continuat miercuri discuţiile de pace, calificate drept 'constructive' la Minsk, pe fondul recrudescenţei tensiunilor pe teren, unde cinci soldaţi ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore.

Emisari ai Kievului, ai separatiştilor proruşi, ai Moscovei şi ai OSCE s-au reîntâlnit în capitala belarusă pentru prima oară după semnarea în 12 februarie, cu mediere franco-germană, a acordurilor de pace de la Minsk 2, care au permis instaurarea unei noi încetări a focului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.