Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite doresc să izoleze gruparea Stat Islamic la Raqqa în paralel cu ofensiva de la Mosul

raqqa siria

Ministrul american al Apărării, Ashton Carter, a pledat duminică pentru o operaţiune de izolare a grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în bastionul său Raqqa din Siria, în paralel cu ofensiva care se desfăşoară împotriva sa la Mosul, ultimul bastion important al SI din Irak, relatează AFP. 

"Vrem o operaţiune de izolare (a Stat Islamic) cât mai curând posibil la Raqqa", a declarat Ashton Carter în timpul unei vizite în Kurdistanul irakian. 

"Lucrăm cu partenerii noştri de acolo (din Siria) pentru a pune în aplicare" o astfel de operaţiune, a precizat Carter. "Va exista o anumită simultaneitate între cele două operaţiuni", a insistat el, referindu-se la ofensiva de la Mosul. 

Potrivit oficialului american, ideea de simultaneitate între operaţiunile de la Mosul şi Raqqa "face parte din planurile noastre pentru o perioadă de timp". 

La Mosul, operaţiunea coaliţiei internaţionale are loc în colaborare cu armata irakiană şi trupele regiunii autonome kurde din nordul ţării. 

În Siria, stabilirea căror forţe de pe teren le va reveni o astfel de operaţiune este o chestiune mai delicată. Washingtonul a susţinut până acum forţele kurde şi grupările rebele în lupta împotriva SI. Pe de altă parte, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia şi criticat de Washington, doreşte la rândul său un rol în lupta împotriva jihadiştilor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.