Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite impun sancţiuni împotriva a 18 indivizi şi entităţi în legătură cu programul balistic al Iranului

SUA vs Iran

Statele Unite ale Americi au impus sancţiuni împotriva a 18 indivizi şi entităţi ca urmare a susţinerii acestora pentru programul de rachete balistice şi alte activităţi militare ale Iranului, a anunţat marţi Departamentul de Stat american, relatează DPA preluat de agerpres.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la 'activităţile 'nocive' ale Iranului în întregul Orient Mijlociu, care subminează stabilitatea, securitatea şi prosperitatea regională', inclusiv prin sprijinul acordat grupurilor teroriste, regimului sirian şi rebelilor houthi din Yemen. 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, a acuzat Iranul că testează şi dezvoltă rachete balistice în semn de 'sfidare directă' a rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU. Noile sancţiuni au fost impuse ca 'răspuns la aceste ameninţări iraniene continue', a spus ea. 

Printre entităţile vizate se numără două organizaţii având legături cu Corpul Gărzilor Revoluţiei Islamice. Unele dintre entităţile vizate au fost implicate în programele balistice iraniene, în alte achiziţii militare sau în activităţi de sprijin pentru Corpul Gărzilor Revoluţiei Islamice. 

Anunţul Departamentului de Stat al SUA survine după ce Washingtonul a certificat luni faptul că Teheranul şi-a îndeplinit angajamentele în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.