Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statuia lui David, de Michelangelo, nu va putea fi utilizată în scopuri comerciale fără autorizaţie

lrb.co.uk
statuie David Michelangelo

Imaginea celebrei statui a lui David, operă a geniului renascentist Michelangelo, nu va putea fi utilizată în scopuri comerciale fără autorizaţie, potrivit unei sentinţe emise de Tribunalul din Florenţa şi citată vineri de EFE.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - S-a dat ALARMA în cadrul serviciilor: racolări de procurori şi judecători pe ultima sută de metri (presă)

Tribunalul a decis astfel să sancţioneze activitatea unei agenţii care vindea la un preţ mai mare bilete pe care era imprimată imaginea lui David, pentru a putea vizita Galeria Academiei unde este expusă celebra sculptură. 

În baza acestei sentinţe, Tribunalul a cerut agenţiei de turism să retragă orice imagine cu statuia lui David din materialele sale şi să publice textul sentinţei pe pagina sa de internet şi în alte trei ziare. 

De-acum încolo agenţiile italiene sau europene care vor să reproducă imaginea lui David pe produsele lor vor trebui să obţină autorizaţia muzeului care găzduieşte sculptura şi să plătească taxele aferente. 

Ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, a salutat sentinţa care va contribui la stoparea "cazurilor de revânzare pe internet şi de utilizare nepotrivită a imaginilor patrimoniului cultural" fără obţinerea în prealabil de autorizaţie. 

Monumentala sculptură, realizată în marmură de Carrara de Michelangelo Buonarroti între 1501 şi 1504, este unul din simbolurile Italiei şi culturii italiene, iar imaginea sa este prezentă pe numeroase produse şi suveniruri.

Citeşte şi: Dragnea sare în APĂRAREA Guvernului şi se implică în scandalul creşterii HALUCINANTE a preţurilor: Guvernul nu poate limita preţurile... - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.