Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a declarat RĂZBOI Europei: A trimis 600 de kamikaze pentru ATENTATE

jihad jihadisti islam islamisti

Statul Islamic ar fi antrenat cel putin 400 de luptatori care sa atace Europa intr-o serie de atentate mortale si care au dezvoltat retele teroriste precum cele care au organizat atentatele de la Bruxelles si Paris.

Avertismentul vine de la oficiali din domeniul securitatii, care spun ca ISIS detine un numar semnificativ de celule semi-autonome raspandite de-a lungul Europei, informeaza Associated Press, potrivit The Independent. Oficiali europeni, ai serviciilor secrete irakiene si un parlamentar francez au vorbit despre tabere din Siria, Irak si, posibil, din fostul bloc sovietic unde islamistii sunt instruiti sa atace Occidentul.

Citește și: Statul Islamic anunță noi atentate în două înregistrări video: Care sunt țările vizate

Sursa citata arata ca si liderul atacurilor de la Paris ar fi intrat in Europa cu un grup de 90 de luptatori care s-au imprastiat in mai multe locuri.

"Prin capturarea de vineri a fugarului Salah Abdeslam nu au putut fi evitate insa atentatele de marti din Bruxelles, soldate cu 31 de morti si 300 de raniti", arata sursa citata. Dupa ce a fugit din Paris, in Belgia, Salah Abdeslam a creat o noua grupare in cartierul copilariei sale, Molenbeek, din Bruxelles, cunoscut de multa vreme ca fiind un refugiu pentru jihadisti.

Citește și: PANICĂ într-un avion pe aeroportul din Timișoara: Trei persoane au fost arestate în avion

Potrivit estimarilor, intre 400 si 600 de luptatori ai Statului Islamic sunt instruiti in special pentru atacuri externe, a declarat senatorul francez Nathalie Goulet, care face parte din conducerea unei comisii de urmarire a retelelor jihadiste.

Conform oficialilor din securitate, mare parte a antrenamentelor are loc in tabere din Siria, Libia si Africa de Nord.

Citește și: ÎNFRÂNGERE uriașă suferită de Statul Islamic: Rolul jucat azi de ruși

"Diferenta este ca in 2014, luptatorii Statului Islamic erau antrenati timp de doar cateva saptamani. Acum stratefia s-a schimbat. Au fost formate unitati speciale, iar instructia dureaza mai mult. Obiectivul lor de acum nu este de a ucide cat mai multi oameni, ci sa organizeze cat mai multe operatiuni teroriste pentru ca inamicul sa consume cat mai multi bani", a afirmat un oficial european de securitate, care a dorit sa ramana anonim.

Citește și: Un primar a ajuns la capătul răbdării: Ce a putut să facă fata acestuia / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.