Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a doborât un avion al fortelor siriene la sud de Damasc

islamic eiil Kurdistan

Jihadisti din gruparea Statul Islamic (SI) au doborât un avion al fortelor armate siriene care bombarda un sector controlat de rebeli în apropiere de Damasc, a anuntat vineri o organizatie neguvernamentala, precizând ca pilotul avionului a fost ucis, informeaza AFP.

Jihadistii au postat pe retelele sociale fotografii cu avionul si cu cadavrul pilotului, revendicând atacul care a avut loc joi seara.
Organizatia Statul Islamic si grupuri de rebeli au doborât, de la începutul razboiului civil, în urma cu aproape patru ani, mai multe aparate de zbor ale fortelor fidele regimului de la Damasc.
'Un avion a fost doborât în regiunea Bir Qassab, la sud de Damasc, iar pilotul lui a murit', a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Directorul organizatiei neguvernamentale, Abdel Rahmane, a precizat ca aparatul a fost lovit de o racheta în timp ce bombarda regiuni controlate de rebeli.
Una dintre fotografiile publicate de partizani ai SI prezinta un nor de fum, iar pe alte fotografii poate fi vazut trupul însângerat al pilotului si livretul sau militar.
Postarea pe Twitter a jihadistilor afirma: 'Leii Califatului (al SI) au doborât un avion la Bir Qassab, iar pilotul a fost ucis. Allah Akbar!'.
Gruparea Statul Islamic îsi mentine pozitiile în diferite sectoare din provincia Damasc, în principal în regiunea Qalamoun, lânga frontiera cu Liban.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.