Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a ucis 100 de europeni care voiau să dezerteze

statul islamic

Statul Islamic (SI) a executat 100 dintre combatanţii săi străini care încercau să părăsească oraşul sirian Raqqa (nord), a afirmat un militant care se opune regimului din Siria şi Statului Islamic.

Militantul explică în cotidianul economic că ''a verificat cele 100 de execuţii'' efectuate în rândul jihadiştilor străini care încercau să dezerteze.

Potrivit unor membri ai SI din Raqqa, a fost înfiinţată o poliţie militară pentru a se ocupa de combatanţii străini care încearcă să dezerteze. Poliţia respectivă a întreprins zeci de percheziţii la domiciliile unor combatanţi, efectuând arestări.

Presa britanică afirma la jumătatea lunii octombrie că cinci britanici, trei francezi, doi germani şi doi belgieni care voiau să se întoarcă în ţările lor de origine, după ce s-au plâns că luptă mai degrabă împotriva unor grupuri rebele decât împotriva forţelor regimului lui Bashar Al-Assad, au fost făcuţi prizonieri de către SI.

În total, între 30 şi 50 de britanici ar dori să se întoarcă, dar se tem că vor fi închişi la întoarcerea lor în ţară, potrivit unor estimări făcute la jumătatea lunii octombrie de cercetători de la King's College din Londra, care au fost contactaţi de unul dintre ei care afirma că vorbeşte în numele altora.

De la lansarea, în august, a campaniei de lovituri aeriene întreprinse de coaliţia condusă de SUA, Statul Islamic a pierdut teren şi numărul membrilor săi ucişi a crescut considerabil.

În această săptămână, Pentagonul a afirmat că mai mulţi şefi ai SI din Irak au fost ucişi în atacurile aeriene întreprinse de coaliţie.

În decurs de 40 de zile, între octombrie şi noiembrie, circa 2.000 de raiduri s-au soldat cu peste 500 de morţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală care dispune de o reţea de militanţi şi surse medicale pe teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.