Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic are legături directe cu România: Ce s-a aflat

teroristi jihadisti statul islamic

Potrivit unui raport finanţat de Uniunea Europeană, pasta de aluminium produsă de firma românească Alba Aluminiu a fost utilizată de organizația terorista Stat Islamic la fabricarea de dispozitive explozibile improvizate. Acest produs costă 3 euro kilogramul și poate fi folosit inclusiv la vopsit uşile sobelor, spune patronul companiei.

Studiul realizat de Institutul pentru studierea armamentului utilizat pe timp de conflict, la solicitarea UE, relevă faptul că 51 de firme din țări precum România, Austria, Turcia, Brazilia, Rusia sau Statele Unite, au produs, au vândut sau au livrat peste 700 de componente utilizate de organizaţia teroristă Stat Islamic în fabricarea de dispozitive explozibile improvizate, informează mediafax. În acest raport este inclus doar o firmă din România – Alba Aluminiu din Zlatna, județul Alba.

Citește și: Surpriză: Cu ce personaj important s-a iubit senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

„Alba Aluminiu produce pigmenţi de aluminiu pentru lacuri şi vopsele şi pastă de aluminiu pentru beton celular autoclavizat. Aceste produse sunt livrate peste tot în lume, începând cu Statele Unite, America de Sud, Asia, Orientul Mijlociu, toată Europa – cea mai mare piaţă a noastră este Marea Britanie. În toate ţările în care livrăm avem distribuitori, care cumpără de la noi şi revând pe piaţa locală, către clienţii lor. În mare parte, clienţii distribuitorilor noştri nu ne sunt cunoscuţi”, a declarat proprietarul companiei.

Vezi şi: Kovesi, făcută praf de Mircea Badea: ”Pluton de execuție!” Nici Livia Stanciu nu scapă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.