Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic are un sistem complex de producție a armelor: Turcia e implicată

jihad jihadisti islam islamisti

Gruparea Statul Islamic dezvoltă un sistem complex de producţie de armament la nivel industrial în jurul oraşului Mosul din nordul Irakului, folosind componente ce provin în special din Turcia, indică un raport publicat miercuri şi citat de DPA.

Cercetări derulate luna trecută în zone de lângă Mosul ce au fost cucerite de trupele guvernamentale irakiene au dus la descoperirea unor indicii clare privind existenţa unei "ample reţele de aprovizionare operate de forţele ISIS, reţea ce se extinde peste Siria până în Turcia", indică raportul realizat de Conflict Armament Research, informează agerpres.ro.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

Grupul a descoperit că elementele folosite provin de la distribuitori mari de pe piaţa turcă. "Un sistem de achiziţii atât de amplu este doar o parte dintr-un complex sistem de producţie de armament la nivel industrial, sistem operat de forţele grupării Statul Islamic", se arată în document. Producţia se derulează în cadrul unor fabrici de armament ce corespund standardelor militare.

Anchetatorii au atestat existenţa a peste 5.000 de rachete şi bombe "în diverse stadii de producţie" pe parcursul a şase zile din luna noiembrie, precum şi existenţa a 500 de bombe pe care trupele irakiene "le-au recuperat de pe câmpul de luptă".

Citește și: STUDIU despre creier: Dormim și când suntem treji

Autorii raportului au concluzionat că Statul Islamic şi-a pus la punct "un sistem robust de furnizare şi distribuţie" bazat pe "o amplă reţea de achiziţii ce operează în Turcia şi pe o rută clară de furnizare din Turcia, prin Siria, către Irak".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.