Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic, decimat de bombardamente

isis oil petrol

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a pierdut până în prezent milioane de dolari în bombardamentele efectuate de coaliţia internaţională asupra rezervelor de lichidităţi ale acesteia în Irak şi Siria, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt militar american, citat de AFP.

Avioanele coaliţiei au lovit la sfârşitul săptămânii trecute zece clădiri în care se aflau rezerve de bani lichizi, potrivit colonelului Steven Warren, purtător de cuvânt al campaniei aeriene contra jihadiştilor din SI desfăşurată de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite. "Nu avem date exacte, dar credem că se ridică la sute de milioane de dolari", a apreciat colonelul Warren, aflat la Bagdad, întrebat despre suma totală pierdută de SI în bombardamente. În ultimele săptămâni, aparatele coaliţiei s-au concentrat în mod deosebit asupra rezervelor de lichidităţi ale SI pentru a crea probleme de finanţare jihadiştilor. Aceştia sunt obligaţi să efectueze cu bani lichizi majoritatea tranzacţiilor lor, care sunt ilegale.

"Evident, este imposibil să ia foc toate bancnotele, poate că au recuperat puţin. Sunt însă de părere că această serie importantă de lovituri i-a afectat serios la portofel", a mai afirmat Steven Warren. În cadrul strategiei vizând să aducă prejudicii finanţelor deţinute de islamişti, coaliţia a atacat, de asemenea, infrastructurile petroliere aflate sub controlul SI. Purtătorul de cuvânt a subliniat că eforturile coaliţiei par încununate de succes, după cum arată recentul anunţ al SI că se vede obligată să reducă salariile luptătorilor săi, indemnizaţiile fiind reduse chiar şi la jumătate, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.