Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic e aproape de sfârșit: La ce au ajuns să recurgă teroriștii

statul islamic

Jihadistii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai multi copii in operatiunilor lor teroriste, dintre care multi cu handicap, in conditiile in care tot mai multi barbati parasesc gruparea.

Teroristii din cadrul gruparii Statului Islamic au ajuns sa apeleze la un numar din ce in ce mai mare de copii, uneori chiar si in varsta de 6 ani. Acestia fie au fost rapiti de la familiile lor, fie au crescut in scoli conduse de ISIS, unde au fost spalati pe creier si invatati sa se lupte.

Mai mult, jihadistii folosesc si tineri cu handicap mental pentru a se arunca in aer, fara sa inteleaga prea multe despre ce li se intampla.

Luptele in Siria, ca si in Irak, continua pana in punctul in care nu doar ca recruteaza copii pe post de soldati, ba chiar ii recruteaza la varste din ce in ce mai fragede.

Iar asta se datoreaza faptului ca tot mai multi barbati renunta sa lupte pentru Statul Islamic, speriati de bombardamentele efectuate in zona. La inceputul acestei luni, un atac al Frantei a ucis 12 copii care luptau pentru ISIS.

Folosirea copiilor pe post de soldati este un semn al disperarii care s-a repetat de mai multe ori de-a lungul istoriei, in regimurile extremiste, scrie express.co.uk.

Copiii erau folositi si de catre armata nazista cand baieti tineri, de 12 ani, erau pusi sa pazeasca Berlinul de rusi. Japonezii au folosit si ei copii in razboi pe post de piloti kamikaze impotriva americanilor, cu cateva saptamani inainte de bombardamentele de la Hiroshima si Nagasaki.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.