Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic, încolţit! Bătălia pentru cucerirea ultimei redute jihadiste la Rakka

reuters
raqqa

Forţe antijihadiste susţinute de o coaliţie internaţională condusă de Washington erau angajate luni într-o bătălie împotriva ultimilor combatanţi din cadrul grupării Statul Islamic baricadaţi la Rakka, fosta lor ”capitală”, în Siria, aflată pe punctul de a cădea, relatează AFP, citat de news.ro.

Intraţi în Rakka la începutul lui iunie, combatanţi kurzi şi arabi din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS) sunt pe punctul de a recuceri ultima redută aflată sub controlul a doar câtorva zeci de jihadişti străini, într-un oraş de-acum gol de locuitori.

Se pune la cale DEMITEREA lui Mihai Tudose: Anunțul OFICIAL făcut la Parlament

La fel ca la Rakka, organizaţia extrem de violentă este încolţită în ultimele fiefuri în Irak şi Siria. La trei ani de la fulgerătoarea sa ascensiune, ”califatul” autoproclamat în 2014 de către Statul Islamic se surpă în faţa ofensivelor susţinute de Statele Unite sau Rusia.

Până la 300 de jihadişti străini s-ar afla baricadaţi în continuare într-un stadion şi un spital din centrul oraşului Rakka, potrivit FDS.

Luni, o jurnalistă AFP prezentă în sectorul dintre stadion şi spital a auzit tiruri de artilerie sporadice şi a văzut coloane de fum în urma unor raiduri aeriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.