Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică un nou atentat

Gruparea Stat Islamic a revendicat miercuri atentatul din capitala Tunisiei, când un kamikaze s-a detonat la bordul unui autobuz care transporta membri ai Gărzii prezidenţiale, provocând moartea a 13 persoane.

Organizaţia teroristă a revendicat atacul printr-un comunicat publicat pe Internet, însoţindu-l de fotografia unui bărbat, identificat cu numele de Abou Abdillah Tounsi, care sugerează că are naţionalitate tunisiană.

Citeşte şi: Un fost lider sindical, condamnat la ani grei de puşcărie

Atentatul a avut loc în zona Mohamed V / Bourguiba din Tunis, în apropierea Ministerului tunisian de Interne, de ambasada Franţei şi de Institutul Francez. Eplozia de marţi s-a produs în timp ce membrii gărzii îşi ocupau locurile în autobuzul care trebuia să îi ducă la palatul prezidenţial. "Se constată o evoluţie în comportamentul teroriştilor. De această dată, ei au atacat un simbol al statului, în inima capitalei", a declarat premierul tunisian, Habib Essid.

Într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook, ministrul de Interne a anunţat că experţi medico-legali au putut identifica victimele aparţinând securităţii prezidenţiale pe baza amprentelor, adăugând că "se presupune că cel de-al 13-lea cadavru este al teroristului care a provocat explozia". Ministerul a explicat că din cauza stării foarte deteriorate a corpului atacatorului care s-a detonat, este imposibil să i se preleve amprente digitale şi că o procedură de identificare prin analiză ADN este în curs de desfăşurare.

Citeşte şi: Un PSD-ist îl atacă pe Klaus Iohannis şi îi transmite un mesaj clar: 'Solicit public'

"Un ghiozdan sau mai degrabă o centură conţinând zece kilograme de material militar explozibil a fost folosit la acest atentat", a adăugat ministrul de Interne. Potrivit acestuia, explozibilul provenea din Libia.

Militari şi poliţişti înarmaţi patrulează pe străzile capitalei tunisiene, unde trecători şi vehicule sunt supuşi unor controale. La aeroportul internaţional de la Tunis, forţele de securitate permit accesul doar pentru pasagerii care trebuie să se îmbarce pentru zbor.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, internat de urgenţă la spital

Guvernul tunisian s-a angajat să construiască un gard la frontiera cu Libia, pentru a încerca să îi împiedice pe activişti să ajungă pe teritoriul său. Islamiştii sunt activi şi în vestul Tunisiei, la fronteira cu Algeria.

Este vorba despre primul atentat sinucigaş care are loc în capitala Tunisiei. Această ţară a fost deja vizată de atentate revendicate de gruparea Stat Islamic, care au afectat sectorul turistic, unul dintre pilonii economiei naţionale. În luna iunie, 38 de turişti străini au fost împuşcaţi pe o plajă şi într-un hotel din staţiunea Sousse, ceea ce a condus la instaurarea stării de urgenţă, iar în martie, mai mulţi indivizi au împuşcat 21 de turişti la muzeul naţional Bardo din capitală, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Scandal între Rusia şi SUA după doborârea avionului rus: 'Provocare planificată'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.