Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic si talibanii ar fi în razboi unii împotriva altora

statul islamic agerpres

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) si talibanii si-ar fi declarat razboi, a afirmat Nabi Jan Mullahkil, seful politiei din provincia Helmand (sudul Afganistanului) într-un interviu pentru Mashaal Radio, citat de agentia afgana de presa Khaama.com.

În interviu, el a spus ca intrat în posesia unor documente, care mentioneaza ca cele doua grupari si-au declarat razboi, dupa ce în trecut au avut diferende în conflicte minore.

Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi declarat despre mollahul Omar, conducatorul talibanilor, ca este 'un lord al razboiului analfabet'. Al-Baghdadi ar mai fi spus ca acesta nu merita nicio credibilitate politica sau spirituala.

Pe de alta parte, talibanii au primit ordin din partea capeteniilor lor sa nu lase Statul Islamic sa-si înfiga steagul negru în Afganistan.

În acest context, seful politiei din Helmand a sugerat ca atunci când problema negocierilor de pace între guvern si talibani intra în discutie, apar noi grupuri, precum Statul Islamic, care încearca sa mentina starea de razboi în Afganistan.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.