Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steaua a înregistrat o nouă siglă la OSIM

Steaua a depus saptamâna trecuta la OSIM o noua sigla, un cerc galben în care se afla o stea în opt colturi, în mijlocul careia se remarca o cruce rosie, iar cu albastru este scris "Fotbal Club Steaua", fara cuvântul "Bucuresti", noteaza ProSport.

Culorile revendicate de catre Steaua cu noua sigla sunt rosu, galben si albastru. Marca a fost înregistrata pe 27 aprilie cu numarul M 2016 03081 si este încadrata la urmatoarele clasificari Viena: 010125; 241322; 241324; 260113; 260116; 260121; 290113. Clubul lui George Becali intentioneaza sa foloseasca noul logo pentru articole de îmbracaminte, rechizite, articole de birotica, jocuri, decoratiuni de Craciun, DVD-uri, CD-uri etc.

Surse din interiorul OSIM sustin ca Steaua a depus initial o sigla care continea si cuvântul Bucuresti, însa ea a fost retrasa dupa numai câteva zile si înlocuita cu cea noua, potrivit ProSport. Echipa finantata de catre George Becali se afla în plin proces cu Ministerul Apararii.

Totusi, crucea rosie ar putea sa le creeze probleme oficialilor clubului. UEFA nu accepta simboluri religioase, iar în trecut Steaua a fost obligata sa scoata crucea de pe autocarul echipei. În 2008, crucea a aparut pe gulerul noilor echipamente de joc Nike, însa dupa consultari cu UEFA, clubul a renuntat la acest simbol.

La sfârsitul lui 2014, MApN a câstigat definitiv, la Înalta Curte de Casatie si Justitie, procesul cu SC FC Steaua Bucuresti SA, echipa lui George Becali. Prin sentinta respectiva se stabilea ca marca Steaua nu i-a apartinut niciodata miliardarului, care a folosit-o ilegal în tot acest timp. Era vorba de nume, culori, emblema, palmares etc.

În prima instanta, gruparea lui Becali s-a conformat, iar ultimul meci din acel tur de campionat, cu CSMS Iasi, s-a jucat fara ca pe tabela sau pe tricouri sa mai fie afisat numele Steaua si emblema. Pentru ca echipa nu ar fi putut sa mai joace în cupele europene, un acord provizoriu cu MApN le-a permis celor de la FCSB sa foloseasca numele si emblema în ultima partida din grupele Europa League, cu Dinamo Kiev.

Ulterior, Federatia (FRF) a refuzat sa comunice la UEFA decizia instantei, iar Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a pastrat în competitie FC Steaua Bucuresti cu însemnele pierdute în instanta. A urmat un alt proces demarat anul trecut de Armata, în care se cere expres eliminarea cuvântului "Steaua" din denumirea clubului lui Gigi Becali. Procesul este pe rol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.