Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase, atac la baionetă: Dragnea şi Oprea se comportă ca doi gangsteri politici

dragnea oprea

Editorial halucinant al lui Stelian Tănase. Jurnalistul scrie un text furibund pe propriul blog în care îi face praf pe doi dintre cei mai importanţi oameni politici din România, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

"De mai mare dragul tîrguiala care se petrece sub ochii noștri. Protagoniștii sunt fără jenă, nu par deloc deranjați că presa e atentă și descrie în amănunt zigzagurile acestei prelungite negocieri care se poartă cu cuțitele pe masă. Miza e prea mare ca să mai arate vreunul dintre ei vreo rușine. Generalul Gabriel Oprea e în corzi, la mîna DNA-ului, dar e fff limpede vizavi de Dragnea. Dacă nu intrăm – zice el – pe listele PSD la parlamentare, atunci vom susține PNL in chestiunea votului in două tururi la alegerile locale. Pentru PSD ar fi un dezastru, pentru că ar pierde cca 30% din locuri în iunie, comparativ cu ce ar obține cu alegeri intr-un singur tur. E un șantaj pe față, sesizat de toată lumea interesată de aceste alegeri pentru că cei doi, Dragnea și Oprea, nu se mai feresc. Sunt cinici și puțin le pasă de ce crede opinia publică pe care o lingușesc numai cînd lumea iese în stradă să protesteze. Și mai are și prostul obicei să mai dea și guverne jos, vezi Boc 2012, vezi Ponta 2015. Dragnea și Oprea au dat măștile jos și se comportă ca doi gangsteri politici nu ca niște lideri influenți, respectați și ascultați. Parcă văd niște negocieri între două familii mafiote Genovese și Bonano.

Citeşte şi: Un apropiat al lui Ponta și-a luat aparat de bruiaj de frica DNA! Tot a fost prins / VIDEO

Cei doi au un interes maxim de a-și salva întîi pozițiile lor personale și apoi partidele lor. Oprea riscă să dispară de pe scena politică cu tot cu UNPR – un partid fantomă, o făcătură. Făcut din petice, cu traseiști, cu cine s-a nimerit. Dacă ar fi un partid adevărat ar candida singur în alegeri, să vadă cîte procente obține. Nu a făcut-o pină acum și nu vrea să incerce nici în 2016. E speriat de aceasta perspectivă. Oprea are probleme mari cu justiția, bravează, dar nu-l văd bine. Dacă rămîne în politica mare, dacă va mai fi liderul partidului balama și dupa nov 2016 își va putea negocia situația din Justiție. Dacă dispare, atunci e ca și condamnat. Pe scurt trebuie să primească ce îi dă PSD-ul. E sigur că fără cîrdășia cu PSD, UNPR rămîne în afara parlamentului, vezi sondajele. Așa că Oprea negociază strîns. E de meserie, vinde și cumpără. Dar cam atit", spune Tănase.

Vezi şi: Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea Mondial, nu se aștepta să o pățească

Jurnalistul nu se opreşte aici. Îl face praf şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea şi trage un semnal de alarmă. "Nici Dragnea nu stă pe roze, chiar dacă PSD nu riscă să dispară după iunie. Dar Dragnea, da, poate să iasă din joc. Și el are probleme cu justiția. Trebuie să se întoarca zilele astea la partid cu o victorie. Adică să asigure un tur la alegerile locale, care ar asigura sinecuri bazei partidului și structurilor medii. E vorba de o clientelă numeroasă care trebuie intreținută. Asta inseamnă cheltuială mare, suportată de la buget, firește. Ca să ai acces la el trebuie neapărat să cîștigi alegerile. Clar!? La cererea lui Oprea care vrea cel puțin 30 de locuri, intrebarea e – PSD cu cîte locuri rămîne!? Dacă mai vine și ALDE cu pretenții la liste comune ( și el amenințat să nu intre în parlament ) ce se intimplă !? PSD va trage pentru alții alergind după o guvernare iluzorie ca după fata morgana !? Cam astea sunt limitele jocului lui Dragnea", a încheiat Stelian Tănase.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri dureroase din clubul Colectiv: Ce a vrut să facă unul dintre patroni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.