Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase atacă dur pedepsele din Dosarul Microsoft: Cine sunt vinovaţii

Stelian Tanase

Stelian Tănase a lansat un atac extrem de dur după ce a aflat primele sentinţe din Dosarul Microsoft. Jurnalistul îi pune la zid pe procurori şi spune că anii de puşcărie sunt mai mult simbolici având în vedere prejudiciile imense aduse statului român.

"Sentința dată în procesul intentat celor patru mafioți postcomuniști, foști politicieni de top și învirtitori de fonduri grase a nemulțumit pe toată lumea. La o pagubă de zeci de milioane s-au dat pedepse simbolice. Dacă un țăran ar fi sărit gardul la vecin să fure o gaină sentința ar fi fost mai mare și sigur cu executare. Aștia fură ca în codru, devalizaează bugetul public și sunt mîngîiați pe cap, li se dă nana în vorbe și sunt trimiși acasă. Mai sunt doi șmecheri, la fel de periculosi dacă nu și mai si, Claudiu Florică și Dan Pescariu care au scăpat cu fața curată pentru ca sunt denunțători. Fireste cu parale furate ramase în posesia lor. Pentru aceeași faptă justiția a judecat diferit. Ideea e să furi citeva zeci de milioane, apoi te autodenunți și îți dai in gît complicii. Scapi OK cu citeva zile de arest și te duci apoi acasa binemersi iar banii furați rîmăn ai tăi, gata spălați. E o metoda de imbogățire rapidă și sigură azi in România.", a tunat jurnalistul într-un text extrem de dur publicat pe propriul blog.

Citeşte şi: PNL l-a dat afară din partid pe deputatul condamnat la închisoare

Stelian Tănase nu se opreşte însă aici. "E un vodevil ce vedem, o farsă, o poveste cu cîntec. Justiția a capotat în fata influenței acestor indivizi. Poate în fața banilor lor, multi și negri. Acest proces vrea să ne spună de ce ancheta DNA s-a oprit la sfert de drum. E simplu. Dacă ar fi scormonit rahatul ar fi aflat mulet despre mituirea și cumpărarea unor politicieni de la virf. Banii aceia care nu se găsesc s-au dus direct in buzurnarele unor exminiștri și prin casieriile unor partide. In 13 ani toate partidele au trecut pe la guvern și s-au infruptat pe rînd din milioanele transpartinice ale megaafacerii Microsoft. Tărășenia a inceput în 2003 printr-un memorandum al guvernului Năstase semnat cu Microsoft. De aici ilegalitățile au decurs lanț. DNA nu ne-a spus cara a fost circuitul banilor în natură, cine a dat, cît, in ce formă și cui. Asta e una. Apoi multe nume au fost uitate, lăsate de o parte. Ar trebui să urmeze obligatorii un al doilea proces cu alte nume amintite chiar în documentul DNA în urmă cu ceva timp.

Citeşte şi: Studenţii 'o pun de-o revoluţie' din cauza...ţigărilor: Marți e un miting cu mii de participanți

Nimeni nu s-a atins de aceia, dar mai sunt și altii, O intrebara, dar fiind tipicul afacerii – din servicii nu a inhatat nimeni nisteb ani negrui, nu au protejat pe nimeni!? Sau aceia s-au ocupat cu susținerea doctoratelor !? O anchetă internă SRI si SIE etc, ar fi binevenită, mai ales dacă s-ar face publice concluziile. Dar in justiție toți sunt curați !? Aici nimeni nu s-a atins de banii negri din afacerea Microsoft! Nu cumva aici e cauza pentru care DNA s-a oprit după citiva pași și nu a cercetat chestiunea pînă la capăt. Această megaafacere a fost extrem de bănoasă pentru multe VIP-uri. Grupul infracțional a avut mul mai mulți aderenți și complici în cei 13 ani de activitate laborioasă decît cei patru judecați acum. Din lista aceea lungă și bogată anunțată de DNA la inceput au rămas doar patru ca-n povestea cu cei zece negri mititei. Adica numai infractorii de serviciu", a încheiat jurnalistul.

Citește și: SRI, precizări cruciale despre cartelele românești folosite de către teroriști

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.