Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase, dezvăluiri dintr-un scandal imens: Ce devoalează jurnalistul

scandal

Jurnalistul Stelian Tănase scoate la iveală amănunte "grele" ale unui scandal imens din soectatea românească. Tănase vorbeşte de "desfiinţarea" Muzeului Ţăranului Român, situaţie la care s-a ajuns din cauza unei decizii proaste a noului director interimar al instituţiei.

Citeşte şi: HAOS în Turcia: După Hakan Sukur, Erdogan cere arestarea a încă 3 fotbaliști celebri de la Galata

"Cel mai ușor pe lumea asta este să strici. Să interzici, să oprești, să cenzurezi, să demolezi. E în firea lucrurilor pentru unii. La asta m-am gindit cînd duminica asta am aflat de la meșteșugarii, anticarii, negustorii de chilipiruri, artizanii din curtea Muzeului Țăranului Romțn că este ultima ediție. De ce!? Noua directoare a MTR Liliana Pasima instalată ca interimar de citeva zile (marți, 16 august) -” nu mai dorește ca în curtea ei să se mai organizeze așa ceva, o batjocură!” – ar fi zis, cu trimitere la vechiul director Virgil Nițulescu – cum ne spun mai mulți expozanți. O d-nă mă întrebă ceva face de acum încolo, cu ce-și crește copii!? Pentru că de cinci ani ea vine aici în fiecare week-end să îți vindă marfa ( alimente bio și eco, preparate în casă de ea) !? Ca ea, sunt mulți care dacă se închide tîrgul rămîn pe drumuri.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre ministrul Sănătăţii: Acuzaţii grave la adresa lui Vlad Voiculescu

A calculat d-na Pasima în zelul ei revoluționar efectul social al acestei decizii !? Mă îndoiesc. Instituțiile statului incurajează – așa știu după declarații- reapariția meștesugurilor, a culturii populare, artizanatul. Paradoxale că distrugem locurile unde ele se manifestă !? Așa a procedat noua conducere intermiară a MȚR. Asta apropo de menirea muzeului (finanțat din bani publici prin Ministerul Cuutrii) de a încuraja și proteja artizanii, meștesugurile populare, etc. Poate că muzeului îi stă mai bine gol, cu sălile pustii. Mai bine să nu stie nimeni despre el și să nu îi calce pragul.", scrie Stelian Tănase pe propriul blog.

Citeşte şi: Marian Godină loveşte din nou: Isprava poliţistului care a uimit internetul / FOTO

Şi asta nu e tot. Stelian Tănase a vorbit şi despre ultimele manifestări de la Muzeul Ţăranului Român. " Locuiesc in apropiere si vin la MȚR aproape în fiecarea week-end. Vin să-imi clătesc ochii, într-o plimbare, mai cumpăr cite ceva, mai schimb o vorbă cu oameni educați. Vin pentru harul acestei lumi formată din artizani, anticari și negustori. Dialogul cu unii dintre ei este foarte interesant. Ai șansa să obții informatii inedite despre cultura si istoria noastra de primă calitate. Unii se lasă înșelati de aparența lor umilă. O duc greu, se știe, piața romanească de profil este precară. Multi dintre ei sunt niște enciclopedii ambulante și ești cîștigat din orice conversație.

CIteşte şi: Simona Halep e cot la cot cu un senator: Topul în care excelează

Vin la tîrgurile săptămînale de la MȚR la o singură ediție tot atîtea persoane cite intra în muzeu intr-un trimestru, imi spune un familiar al muzeului. Vizitatori singuri, dar mai ales familii, părinți și copii, grupuri. Vin străini mulți. Plimbindu-te printre standuri auzi vorbindu-se englezeste, germană, italiana, rusă…

Dar după 5 ani cineva a decis să strice tirgul. Vrea să risipeasca această comunitate foarte specifică și vie. Doar pentru că noua directoare nu îl suportă. Ideea ei este să-l desființeze pur și simplu. Week-end-ul următor trebuia să se organizeze aici ediția anuală a Tîrgului romilor. De ani de zile este găzduit la MȚR. La el erau invitați și meșteri români, maghiari, germani, armeni, etc. Organizator – Centrul național de cultură al Romilor, o agenție guvernamentală finanțată de la bugetul statului. Guvernul însă nu știe ce face. Mai ales că mai are de trăit doar 100 de zile. De ce să nu faci rău dacă ai ocazia!?… În week-end-ul viitor curtea MȚR – spre deosebire de ultimii 5 ani- va fi goală. Noua directoare Liliana Pasima – manager interimar, 40 de zile de mandat – va veni vineri, sîmbătă și duminica să-și admire opera – curtea pustie. Pe scurt este un scandal.", a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.