Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase face dezvăluiri din războiul Klaus Iohannis vs Călin Popescu Tăriceanu

iohannis tariceanu

Este război continuu între Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu, primii doi oameni din statul român. Cei doi evită să se întâlnească public, iar şeful Senatului îl atacă de fiecare dată pe Iohannis. Jurnalistul Stelian Tănase face o radiografie a relaţiei dintre cei doi, dar vine şi cu dezvăluiri într-un editorial extrem de dur scris pe propriul blog.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

"Războiul rece dintre cei doi continuă. Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu nu se înghit. Sunt multe motive. Intii nu se suportă temperamental petnru că sunt asemănători – flegmatici, leneși, inceți. Ambii suferă de complexe de superioritate. Pentru ei chestiunea cine e cel mai tare din parcare e decisivă in ce privește relațiile dintre doi oameni. Iohannis patronează PNL de unde Tăriceanu a plecat să fondeze ALDE. Ca ex-lider liberal din zona PNL se aud numai vorbe rele. Tot ce a fost înainte e rău. Tăriceanu a fost și premier, nu mai zic președintele PNL un nr de ani de unde a fost basculat de Crin Antonescu într-un congres. Nici cu acesta Iohannis nu are o relație bună. Motivul a clar. Iohannis s-a așezat in fotoliul lui Antonescu și l-a scos din joc/politică pe chestiunea candidaturii la președinție. Pe scurt, ce i-a facut Antonescu lui Tăriceanu, i-a facut Iohannis lui Antonescu. E un joc de sumă nulă.", spune Tănase.

Citeşte şi: HALUCINANT Cu cine s-a trezit Lia Olguța Vasilescu în sala de judecată

Jurnalistul nu se opreşte însă aici. Stelian Tănase vorbeşte despre Călin Popescu Tăriceanu. "CV-ul lui Tăriceanu e mult mai consistent decit al lui Iohannis pină cind acesta a ajuns la Cotroceni. În el nu scria mai nimic, un primar de provincie și atît. Cind a ajuns la București era un necunoscut în politica mare (asta a fost șansa lui pentru a fi ales). Inevitabil, între Iohannis si Tăriceanu s-a declanșat un război al orgoliilor. Intrebarea între cei doi rămine – cine este cel mai grozav!? Cine ia aplauzele!? Cine e mai popular, mai credibil!? Cine stă mai bine in sondaje !? Cine are mai multă putere!? Ca să rămîna la masa de joc, Tăriceanu a sărit în barca PSD în momentul în care USL s-a destrămat. Fusese întotdeauna cel mai hotărit adversar al USL in cadrul in PNL. A devenit cu acea ocazie partizanul ideei și a declarat că proiectul trebuie să continue – cu ALDE în locul PNL. Un volte-face care nu a rămas neremarcat. Ca vechi și ireductibil liberal era greu de presupus că se va înfrăți cu stînga, cu PSD partid postcomunist (cum declarase chiar el de nenumărate ori). Nimeni nu a crezut ca isi va călca cuvintul, și isi va păta trecutul politic liberal, si ve duce cu Ponta&PSD care pîna atunci atunci ii fuseseră dușman politici și ideologici. Dar el voia la putere – altfel risca să dispară din politica mare. A fost răsplatit pentru aceasta răsucire cu a doua funcție in stat. Lui Tăriceanu ii plac mai mult ca orice funcțiile. Așadar a ajuns al doilea după Iohannis. Dar vrea mai mult și cursa între cei doi continuă.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Cuiul in talpa lui Iohannis il constituie amenințarea pe care o reprezintă Tăriceanu. Nu acum în 2016, la parlamentare, ci în 2019 la prezidențiale. Tariceanu visează și lucreaza să ajungă la Cotroceni la finalul carierei sale. Asta nu o poate face decit dacă il scoate pe Iohannis de acolo și nu am impresia că se va lasă ușor dus de acolo. PSD nu va avea candidatul propriu pentru că nu poate face 51%. Tăriceanu este plasat perfect pentru a aduce voturi de dincolo de electoratul captiv al PSD. Atuul ar fi că aceasta candidatură va semăna confuzie in electoratul liberal si il va sparge în două. O cursă Iohannis vs Tăriceanu ar fi spectaculoasaă și pe muchide cuțit. Competitia de azi, a orgoliilor, se va transforma într-una politică. Pe această poziție, Tăriceanu a declarat că se urmăreste eliminarea lui din politică. Chiar dacă nu e adevărat- formula e bine găsită. Să nu uităm că in politică toți viseaza eliminare rivalilor, nu ar fi ceva nou. Declarația îl victimizează, ii dă aura unuia care apără de unul singur cauze înalte și este prigonit. Campania pentru 2019 a început vara asta. Mai e un obiectiv pe termen scurt. Fără procentele ALDE, PSD nu are cum să faca o majoritate, nici guvernul. Deci Iohannis – lasă să se înțeleagă Tăriceanu – se află în spatele invitării lui la DNA și trimiterea lui în judecată pentru mărturie mincinoasă. In asemenea condiții este greu de presupus că rivalitatea între ei doi se va opri aici.", a mai spus jurnalistul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.