Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase face dezvăluiri incendiare despre Gabriel Oprea: Capul lui pe masa...

gabriel oprea parchet

Stelian Tănase scrie un editorial furibund la adresa lui Gabriel Oprea pe propriul blog. Jurnalistul îl face praf pe şeful UNPR şi spune că acesta este foarte aproape să piardă totul în politică.

"L-am văzut întîmplător la o televiziune pe liderul UNPR. Era cam stingherit. Normal, e-n în joc capul lui. Cariera lui de șef de partid, de protagonist al vieții politice. Acum partida de poker pe care o joacă de atîta vreme ca pescuitor in ape tulburi în fine are o miză. Potul este chiar el. Capul lui Oprea – pe o tavă și tavă este servită la masa PSD. D-aia Oprea a vorbit fără obișnuita lui aroganță, de sus. A fost spășit și defensiv în fața unui parter de jurnaliști. A spus un text invățat pe dinafară, căutîndu-și cuvintele în memorie. A privit mult tavanul așteptînd inspirația. Nu a privit pe nimeni in ochi. Cert, nu s-a simțit confortabil. Optimismul afișat în atitea ocazii a lipsit complet.

Citește și: Gigi Becali, probleme mari: Va fi DUS CU MANDAT

Momentul a fost ales anume pentru a trimite un mesaj și a pune presiune pe liderii PSD. Azi se decide intre pesediști la vîrf dacă partidul merge singur sau împreună cu generalul și oameniii lui in alegerile care se apropie. UNPR cere la afacerea asta zece procente din totalul listelor. Ideea e că dacă PSD refuză aranjamentul, UNPR să obțină de unul singur direct de la alegători voturi de zece procente. Vrabia Mihai Viteazu! Așa ceva e nerealizabil. UNPR singur va fi călcat in picioare de electorat. E sortit dispariției, va deveni partid extraparlamentar. Și se va dizolva. UNPR e un partid de guvernare, rezistă cît este la putere, e oportunist. Pentru asta a și fost creat să dea slujbe unui grup", spune jurnalistul.

Citește și: Reacția lui Gigi Becali: Nu depun mărturie nici dacă îmi taie capul

Stelian Tănase crede că şi UNPR-ul este într-o criză profundă. "UNPR nu este în situația de a pune conditii PSD-ului. UNPR negoziază în genunchi. Sunt mai multe cauze pentru care a ajuns in această situație proastă. De la organizațiile firave din teritoriu, la fonduri, la prea puțini lideri necompromiși pe care să îi prezinte alegătorului. Alta cauză este imaginea deplorabilă a generalului Oprea, liderul partidului. Dacă alegerile ar fi avut loc anul trecut pînă în vară, UNPR posibil să fi trecut pragul. Cu Gabriel Oprea la butoanele MAI s-ar fi putut. În noul context – după scandalul TVR, dar mai ales dupa scandalurile 1/ cu coloana oficială și 2/ cel de după tragedia de la Club dragneaColectiv ( în ambele generalul a ținut capul de afiș) nu văd un viitor pentru UNPR. Va face un scor f slab în alegerile locale și nu intră în Parlamentul la toamnă.

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

Nu văd ce eveniment s-ar putea produce în 2016 care să inverseze acest trend. Așa se explică vocea slabă, fără tonus a generalului Oprea de la conferința de presă. Cum partidul e foarte personalizat pe Oprea, UNPR nu are în rezerva de cadre un înlocuitor. Schimbarea lui de la vîrful UNPR ar fi singura soluție. Dacă anturajul de la vîrful UNPR vrea să treacă pragul, trebuie să il sacrifice pe general. Cu Oprea în frunte jocurile sunt făcute. UNPR este OUT dacă PSD nu își face pomana să-l ia in căruța lui. Ce va hotîrî PSD e de văzut. Aici păpușarii vor juca un mare rol. Ce știu eu e că telefoanele s-au înroșit", a încheiat jurnalistul.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.