Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase îl face praf pe Iohannis: 'Omul și-a arătat repede limitele...'

Stelian-Tanase

Jurnalistul şi scriitorul Stelian Tănase, până nu demult un susţinător al lui Iohannis, scrie o analiză dură despre prestaţia preşedintelui de până acum şi, mai ales, în scandalul dezinfectanţilor.

"Cine controlează pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!?", se întreabă Stelian Tănase. Acetsa afirmă că înțelege dezamăgirea exprimată în massmedia/online în legătură cu ședința CSAT de vineri, pentru că lumea aștepta dezvăluiri, măcar puțin adevăr de la Iohannis. Aștepta anunțul privitor la desecretizarea datelor despre situația din sistemul de sănătate si mai ales despre ce se ascude în spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informație de interes public care privește viața  fiecăruia dintre cetățenii acesti țări: E un drept constituțional de a fi informați, spune Tănase.

Vezi şi: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

"Unii dintre cei care au urmărit zisele lui la Cotroceni vineri au înțeles printre rinduri că de fapt in spitale este un dezastru și că membrii CSAT au preferat să se ascunda decît să ne aduca la cunoștință că este cazul să nu mai intrăm intr-un spital românesc. Asta pe de o parte. Pe de alta Iohanis in apariția lui inexplicabilă de vineri nu ne-a spus nimic despre subiectul propriu-zis -HexiPharma – și m-am intrebat de ce!?

Cum informatiile sunt restricționate și in multe lipsesc, au grija autoritățile de asta – scenariile și ipotezele își fac loc nestingherite. Ce interes ar avea Iohannis să se facă de rîs la cu presa de față, în direct cu televiziunile și să dezamăgeasca!? Era un moment bun să reciștige simpatiile pierdute. Sănătatea este un subiect fff sensibil. O declarație  in care Iohannis si-ar fi arătat îngrijorarea pentru criza acută din spitale, pentru sănătatea cetățenilor și mai ales anuntarea citorva măsuri ferme decise de CSAT (pe care il conduce ) ar fi dus cred la refacerea încrederii populației etc. Cert, ar fi picat forte bine. Iohannis a ratat șansa. Poate nici nu a perceput-o ca atare. Nu  fost atent, nu a ințeles jocul și mai ales miza.

Pot să mă intreb ce se intimplă!? Rămin la părerea că Iohannis, deși a ajuns președinte, nu este un politician. Rămine ca mental un profesor de liceu cu o expriență de primar de provincie și nimic mai mult. Din acest pattern nu îl poate scoate nimic. Nu a fost pregătit să ajungă președinte. Un context favorabil l-a propulsat acolo, dar omul și-a arătat repede limitele după instalarea lui la Cotroceni. Așa se face că nu domină CSAT nici prin funcție, nici prin experiență, nici prin autoritatea lui. Este exact pe dos.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Directoarea Hexi Pharma, în arest la domiciliu

CSAT-ul il controlează și manipulează pe președinte. Pot să cred văzînd simptomele că lui Iohannis i se oferă sfaturi proaste, informații trunchiate, i se ascund lucruri, i se oferă versiuni interesate orientate intr-o anumită direcție. Prea mulți yesmeni interesați sa il deturneze se află în jurul lui. Naivitatea lui în politica de nivel inalt se vede și colaboratorii lui au observat-o repede. Cum se vede ușor și lipsa lui de interes pentru treburile statului. Il interesează mai mult protocolul, confortul, vizitele în străinătate, timpul petrecut alături de soție la Sibiu. Pare deja plictisit și obosit. A devenit prizonierul consilierilor, miniștrilor și șefilor serviciilor de informații.

Nu mă indoiesc că afacerea HexiPharma, criza acută din sistemul de sănătate și lipsa de incredere in instituții au făcut obiectul unor discuții prelungite în cele trei ore cît a durat ședinta CSAT. Dar e clar că Iohannis a fost convins de membrii CSAT să iasă cu mina goala la declarații in fața presei. Pe scurt i s-a întins o capcană. Declarația de vineri a fost goală de conținut. Nu a comunicat nimic publicului din ce s-a discutat și nici ce măsuri se vor lua. Dacă se vor lua. Iohannis și CSAT au părut preocupați să ascunda lucruri nu să le aducă la cunoștință. Membrii CSAT in frunte cu Iohannis par să protejeze oameni și instituții.

E aici un interes vădit ca afacerea HexiPharma să fie mușamalizată. S-a văzut încă de la declanșarea ei de către Cătălin Tolontan și echipa lui. E o afacere cu ramificații și complicități la înalt nivel. Interesul e să nu afle nimic electoratul, capul de locuitor ce se intimplă de fapt. Secretele rămin strict ale zeilor. Acesta a fost clou-ul serii de vineri petrecut in primetime cu Klaus Werner Iohannis. Lumea a așteptat ca președintele să se solidarizeze cu opinia publică, să vină cu explicații, cu un plus de transparență. Din păcate nu s-a întimplat așa. Iohannis a jucat de partea serviciilor și a celorlalte instituții amestecate in aceasta urită afacere. De aici și dezamăgirea. Si pentru mine – cel puțin – și ingrijorarea.

Mă intreb ce fel de regim are România azi. Unul controlat de servicii, un regim mafiotizat, controlat de rețele subterane!? Sau unul european, transparent și deschis!? Exemplul cu ultima ședință CSAT e ca hîrtia de turnesol. Ramine chestiunea –   cine controlează pe cine. Presedintele Klaus Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? Aici este cheia pentru cine dorește să descifreze șarada de vineri seară. De ce a tăcut vorbind Iohannis", scrie Stelian Tănase pe blog.

Vezi şi: FOTO - Nostradamus, profeție ÎNFIORĂTOARE despre Hillary Clinton

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.