Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Alina Bica - Sorin Blejnar! Ce controverse ascunde sefa DIICOT

Seful DIICOT Alina Bica este un personaj mai controversat decat pare la prima vedere. Scandalul vizitei la Paris cu Elena Udrea nu este primul in care este implicata. Legaturile lui Bica cu ceea ce presa a numit „mafia PDL” au fost devoalate inca din 2012, cand numele acesteia era vehiculat pentru functia de procuror general.

Alina Bica apare in stenograme purtand o discutie mai mult decat cordiala cu seful de la acea vreme al ANAF Sorin Blejnar, caruia i se adreseaza cu apelativul „puiule”. Alina Bica discuta cu el numirea intr-o functie de conducere la ANAF a unei cunostinte de-ale ei.

Amintim ca Sorin Blejnar este judecat intr-un dosar penal pentru fapte de coruptie, controversatul dosar al mafiei motorinei.

Citeste si: EXCLUSIV. Reactia SIE la acuzatiile de filaj al Elenei Udrea

Cristoiu dezleagă misterul publicării pozelor cu Elena Udrea

Iata stenogramele:

"ALINA BICA: Domnu' de la resurse umane a spus asa, a intrebat-o cu ce se ocupa, ce-a facut, alea, alea si la un moment dat i-a zis ca are aceasta functie vacanta si ca ar fi foarte potrivita. Da' daca nu vrei sa fie, nu ma deranjeaza.

SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…

ALINA BICA: De birou! De birou! E un loc foarte bunut!

SORIN BLEJNAR: E un loc bun, da.

SORINBLEJNAR: Bun, ea e sef de birou la contestatii la Brasov.

ALINA BICA: Si e sef de birou si aici.

SORIN BLEJNAR: Si e sef de birou la birou' central de asistenta contribuabil.

ALINA BICA: Da puiule!

Dupa un alt schimb de impresii legate de pozitia pe care urma sa o ocupe cunostinta Alinei Bica , cei doi incep sa glumeasca pe seama muncii la stat.

SORIN BLEJNAR: Auzi, cand o sa ma retrag din sistem, o s-o dau afara si-o sa ma duc in locul ala!

ALINA BICA: De ce? E foarte bun locul?

SORIN BLEJNAR: Birou de asistenta contribuabil? Tu ce vorbesti?

ALINA BICA: Deci habar n-am ce inseamna!

SORIN BLEJNAR: Foarte bine, foarte bine! E un program lejer, e un program de discuti prin adresa cu contribuabilii, ii indrumi pe aia din tara despre ce e vorba.

ALINA BICA: E o frectie?

SORIN BLEJNAR: Nu e o frectie, e un loc frumos".

Citeste si: Alina Bica despre întâlnirea cu Udrea la Paris: A fost o combinație

Elena Udrea, prima reacţie după dezvăluirile despre vizita la Paris

Interesante sunt si reactiile pe care aceste stenograme le-au provocat la vremea aceea (2012). Surprinzatoare a fost reactia actualului ministru de externe Titus Corlatea, care in calitatea sa de ministru al Justitiei colaborase cu Alina Bica pe vremea cand aceasta era secretar de stat in minister. Desi toate elementele prezentate in presa indicau o apropiere a sa de PDL, liderul PSD avrea numai cuvinte de lauda pentru aceasta.

"Eu am si lucrat, dupa preluarea mandatului, cateva saptamani cu dumneaei, e o persoana cu nivel de profesionalism ridicat. Eu am apreciat-o, desi a facut parte din alta echipa, din cate stiu eu, cu o buna relationare la Bruxelles", spunea Titus Corlatean. Cat despre relationarea cu Sorin Blejnar, Corlatean nu parea a avea informatii.

Evident, si reactiile PDL la adresa Alinei Bica au fost pozitive, posibila numire a acesteia in functia de procuror general provocand bucurie in randul membrilor PDL, potrivit jurnalul.ro.

Aceeasi sursa precizeaza insa ca magistratii nu erau la fel de incantati de o numire intr-o functie de conducere atat de importanta a Alinei Bica. Acestia o criticau pe Alina Bica pentru ca ar fi preferat un post de consilier dupa plecarea sa din Ministerul Justitiei, in loc sa revina la activitatea de procuror.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.