Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Cum se șpăguia în Primăria Craiova

stenograme

E vorba de dosarul în care este implicat fostul viceprimar al Muncipiului Craiova, Calangiu Cristina Mariana. stiripesurse.ro vă prezintă stenograme din dosarul instrumentat de DNA pe numele fostului viceprimar:

”Din probele administrate a rezultat că, în intervalul 2012-2014, Calangiu Cristina Mariana, care ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Craiova, calitate în care răspundea de spitalele care ţineau de primărie, respectiv Spitalul nr. 3, Filantropia şi Spitalul TBC, a avut o înţelegere infracţională cu inculpata Munteanu Ioana şi,  prin intermediul acesteia, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 7000 şi 8000 euro de la mai multe persoane, pentru a interveni în vederea angajării acestora ca asistenţi medicali.”, notează anchetatorii.

******

Astfel: în data de 27-03-2015, la ora 13:59:22, are loc la cabinetul pe care inculpata Calangiu Cristina Mariana îl deţine în Craiova, pe str.Maria Tănase la Clinica Endolife, cu inculpata Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa”:

MUNTEANU IOANA-Trăiască şefa! Ce mai îmi spuneţi şi mie?

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Nu ştiu la ce te referi.

MUNTEANU IOANA-Şefa, aia o mă tot bate la cap s-o facă pe POS...

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Ce să-ţi spun? Şi eu ce vrei să-ţi spun?

MUNTEANU IOANA-Păi...

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Dacă nu s-a întâmplat! Spune tu ce să fac eu. Ţi-am spus ce mi-a spus femeia aia. Ce să fac eu?

MUNTEANU IOANA-Nu, e vorba de ... cum dracu? TUDORACHE. De la Spitalul 3.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Bine. O să vorbesc şi despre aia.

MUNTEANU IOANA-Pff...şi ştiţi că ...am luat de la alta şi i-am dat înapoi. Banii. Lu' CODIŢOIU. Asta când o rezolvaţi?

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Iarăşi nu ştiu.

MUNTEANU IOANA-Vă las numele?  DIACONU ELENA.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Da. Ce? Cine e asta?

MUNTEANU IOANA-Una care am luat de la ... gata, gata.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Aşa. Cine e ea? Unde e ea acum? Ce este?

MUNTEANU IOANA-E asistentă. Nu lucrează.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Aha.

MUNTEANU IOANA-Da. Că, dacă nu, mai aveam 2 cu 8.000 de euro. CALANGIU CRISTINA MARIANA-...?

MUNTEANU IOANA-Da. Vă las hârtiuţa.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Nu.. .deci înţelesei. Da. Am înţeles, da.

MUNTEANU IOANA-Păi asta, care...asta de i-am dat banii lu' CODIŢOIU înapoi. Da' la Spitalul 1 când s-o da? Sau oriunde.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Deci, LUMINIŢA, acu chiar ...

MUNTEANU IOANA-Gata! Gata! Am înţeles. O zi bună!

În data de 30-03-2015, la ora 14:30:00, la aceeaşi locaţie, inculpata Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa” şi inculpata Calangiu Cristina Marian, poartă următoarea discuţie, după ce persoana pe care inculpata Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa” o însoţise la un consult medical părăseşte cabinetul:

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Nu mai îmi spune nimica. Eu pe-ălea ţi le rezolvasem.

MUNTEANU IOANA-Da, da' ziceam...

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Cu aia de la spital eu nu mă bag, eu, o să încerc să-ţi dau înapoi ăia patru mii şi cu asta, basta. Eu nu mă mai bag.

MUNTEANU IOANA-Păi îi iau de la ăia, ăia opt mii de euro şi.

CALANGIU CRISTINA MARIANA-Nu, nici să nu te gândeşti.

MUNTEANU IOANA- Da?

CALANGIU CRISTINA MARIANA- Nu te băga în căcat!

MUNTEANU IOANA- Am înţeles.

CALANGIU CRISTINA MARIANA- Nu te băga singură în căcat!

MUNTEANU IOANA- Da, da, da. Sănătate! Sunteţi o frumoasă!

Conţinutul acestor discuţii, nu a fost contestat de inculpata Calangiu Cristina Mariana, căreia i-au fost prezentate, în formă scrisă în procesele-verbale de certificare, aflate în vol.III al cauzei, filele 347-349 şi 378, iar ulterior s-a procedat la ascultarea acestora la data de 15.04.2015, conform procesului-verbal întocmit în acest sens, aflat în vol.IV, fila 478.

******

Astfel, în anul 2012, Calangiu Cristina Mariana a pretins şi primit suma de 7.000 euro de la numita Tudorache Anica în două tranşe, de 6.000 euro, respectiv 1.000 euro pentru ca aceasta să fie angajată şi, ulterior, definitivată pe post la Spitalul de neurologie nr. 3 Craiova.

În anul 2014, tot prin intermediul inculpatei Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa”,  a pretins de la numita Codiţoiu Ionela, suma de 7.000 euro, pentru ca aceasta să fie promovată din postul de infirmieră în postul de asistent medical la secţia de chirurgie de la etajul 3 condusă de doctorul Munteanu, primind efectiv suma de 6.000 euro.

În aceeaşi modalitate, Calangiu Cristina Mariana a pretins şi primit, prin intermediul inculpatei Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa”, în cursul anului 2014, suma de 8.000 euro de la numita Diaconu Elena, pentru a o angaja asistent medical la un spital din Craiova.

De asemenea, din probatoriul administrat în cauză, respectiv denunţurile şi declaraţiile numiţilor Oprea Ileana Adela, Bîrzăneanu Marinela Violeta, Pena Tiberiu Viorel, Popa Elena Mariana, Dobre Violeta şi Didu Anda Lavinia, precum şi declaraţiile martorilor audiaţi în cauză, rezultă indicii temeinice că, în aceeaşi modalitate, Calangiu Cristina Mariana, în perioada 2007-2014, în care a ocupat funcţiile de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova (în perioada 29.05.2006-15.11.2009), respectiv, viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 22.06.2012-17.02.2015), prin intermediul inculpatei Munteanu Ioana, zisă „Luminiţa”, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la persoanele enumerate mai sus, pentru a fi angajate ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti din municipiul Craiova, după cum urmează:

-  la sfârşitul anului 2007, a pretins şi primit de la numita Oprea Ileana Adela, suma de 15.000 lei,  pentru ca aceasta să fie angajată ca asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova – UPU;

-  în cursul anului 2008, a pretins şi primit de la numita Bîrzăneanu Marinela Violeta, suma de 2.000 euro, pentru ca aceasta să fie angajată ca infirmier la Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova – Bloc operator;

-  în cursul anului 2009, a pretins şi primit de la numitul Pena Tiberiu Viorel, suma de 6.000 euro, pentru ca acesta să fie angajat ca asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă nr.1 Craiova – Secţia Chirurgie III;

-  în anul 2013, a pretins şi primit de la Popa Elena Mariana, zisă „Măriuţa”, suma de 7.000 euro, pentru ca aceasta să fie angajată ca asistent medical Spitalul nr.2 Filantropia Craiova – Secţia Ginecologie;

-  în cursul anului 2013, a pretins şi primit de la numita Didu Anda Lavinia, suma de 6.500 euro, pentru ca aceasta să fie angajată ca asistent medical la Spitalul nr.2 Filantropia Craiova – Secţia Cardiologie;

-  în anul 2012, a pretins şi primit de la numita Dobre Violeta, suma de 7.000 euro, pentru ca aceasta să fie angajată ca asistent medical la Spitalul nr.4 Victor Babeş Craiova, iar în anul 2014, a pretins şi primit de la aceeaşi persoană, suma de 1.000 euro, pentru definitivarea pe postul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.