Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME - Fost consilier onorific al lui Ponta, legături cu firma Schweighofer

stenograme

Controversata firmă austriacă Schweighofer Holzindustrie, aflată în centrul scandalului defrişărilor din ultima perioadă, a avut legături şi cu lideri ai PSD. Acest lucru reiese dintr-o serie de date și interceptări din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri care a zguduit scena politică în toamna anului 2014.

17 inculpați au fost trimişi în judecată în legătură cu fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier în județul Bacău. În dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare dată menționată și introdusă în discuție de către Ioan Adam, consilier onorific la acel timp al premierului României, Victor Ponta, iar într-o serie de înregistrări sunt menționate diferite sume de bani. Potrivit documentelor aflate în dosar, înregistrările au fost făcute de Paltin Sturza în luna aprilie 2013.

Paltin Sturdza, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc au fost reținuți și ulterior arestați de procurorii DNA Brașov pentru fapte de corupție în octombrie 2014, iar pe 22 ianuarie 2015, alături de soția lui Ioan Adam, de șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, și de Tudor Chiuariu, au fost trimiși în judecată. În dosar apare menționat și Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, urmărit penal încă de pe 15 octombrie 2014 pentru infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat, speță disjunsă din dosarul cauzei.

Stenogramele au fost prezentate pe jurnalista Sorina Matei pe blogul personal.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.