Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stenograme INCENDIARE în atentatul dejucat în Secuime

servicii interceptari inregistrari stenograme

La atentatul dejucat de SRI la Târgu Secuiesc erau prevăzute a fi detonate simultan 20 de bombe ce ar fi făcut ca lumea să se arunce panicată la pământ şi tragedia să fie relatată de presa internaţională, potrivit EVZ.

Conform referatului procurorilor DIICOT, liderul grupării extremiste "64 de comitate", Szocs Zoltan, a avut mai multe discuţii cu membrii grupării, privind organizarea atentatului dejucat ce era planificat pentru a fi declanşat cu prilejul defilării de 1 decembrie, în Târgu Secuiesc.

Potrivit interceptărilor dispuse în dosar, 20 de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie declanşate simultan în timpul defilării, iar acestea urmau „să producă mult fum” şi să provoace panică, astfel încât lumea să se arunce la pământ. Gruparea extremistă era sigură că evenimentul tragic ar fi relatat de presa internaţională.

Vă închipuiți, tocmai când defilează......trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan....ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună.....parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul….toată lumea ar vorbi de noi Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Bombele artizanale erau denumite codat pizza. La discuţia liderului cu membrii grupării extremiste, din 10 octombrie, inculpatul terorist dădea indicaţii cum si de unde să se facă detonarea bombelor precum şi cum să-şi asigure alibiul - toţi trebuiau să fie plecaţi din ţară. pentru a nu fi găsiţi de autorităţi.

"Totul trebuie să pornească la statuie, acolo să se capteze semnalul pentru toate, de acolo să pornească totul, acolo să fie primul contact, când se conectează cu antena….acolo unde se duc ei ar trebui să facem……ori la Sfântu, ori în Ciuc…...trebuie să facem o încercare……nu mănânci pizza  (termen codificat pentru D.E.I. – dispozitiv exploziv improvizat n.n) cu poftă, doar o guști, vezi cum e…mai ales dacă ai rețeta care trebuie pentru .…înainte să mușcați o bucată mare trebuie să vedeți cum se poate mușca o felie….”.

Vezi si: Liderul Miscarii 64 de comitate a fost retinut

Vezi si: EXCLUSIV Traian Băsescu pregătește marea lovitură pe scena politică

Vezi și: Dezvăluiri bombă: Principesa Margareta a înregistrat mesajul video prin care anunţă decesul Regelui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.