Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME PNL - ”1,5 milioane de dolari din SUA pentru curățarea PNL”

stenograme

Presa a intrat in posesia unei inregistrari dintr-o sedinta a PNL Constanta, in cadrul careia liberalii au discutat criteriile de integritate propuse de conducerea centrala a partidului. Liberalii din Constanta nu au fost foarte incantati de aceste criterii si mai mult decat atat, sustin ca acestea ar fi 'opera' Alinei Mungiu Pippidi care ar fi platita de americani ca sa monitorizeze partidul.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Gheorghe Dragomir, co-presedinte PNL Constanta, potrivit inregistrarii obtinute de Puterea.

Citeste si: Un şef PNL îşi avertizează colegii: 'Vor fi frământări în organizaţii'

Un alt lider PNL, Ovidiu Cupsa s-a plans ca aceste criterii ale PNL vor fi votate de 'frica presei', fiind aprobat de majoritatea participantilor la sedinta.

Liberalii din Constanta au dezbatut criteriile si au propus si o serie de amendamente la acestea, desi Dragomir le-a explicat ca acestea trebuie votate fara modificari, potrivit instructiunilor primite de la co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

„Vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. În ciuda informării, foștii PDL-iști au început să emită amendamente la criteriile care ar trebui să fie ca și „bătute în cuie”. În sprijinul lui Dragomir a fost și senatorul Puiu Hașotti, care și-a exprimat dezaprobări față de mai multe dintre aceste criterii, însă a repetat continuu: „dragilor, acesta este până la urmă un vot politic!”

El a revenit la problema legata de implicarea Alinei Mungiu Pippidi atat in elaborarea criteriilor, cat si in implementarea lor.

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (...) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti.

Citeste si: Criteriile de integritate PNL, intre redundanta si portite de scapare

Discutiile au ajuns si la problema angajarii rudelor in institutiile pentru conducerea carora doresc sa candideze. Sfatul sefului PNL Constanta a fost unul simplu - vreti ca candidati? Divortati!.

„Dăm exemplu primarul de la Peștera (Valentin Vrabie – n.r.), care nu este aici printre noi. Și-a angajat soția la primărie și a divorțat și a găsit soluția, normal. Cei care n-ați făcut-o grăbiți-vă! Dacă ați fost primar și ați avut soția angajată, nu veți mai candida!”, a spus Dragomir.

Dupa indelungi dezbateri modificarile pe care voiau sa le propuna nu au putut fi adoptate din lipsa de cvorum.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.