Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Remus Truică încerca să-l bage în Guvern pe Prințul Paul

basescu lambrino paul

Paul al României şi omul de afaceri Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, rămân în arest la domiciliu. Este decizia definitivă a Curţii Supreme, care a respins cererea DNA de a-i trimite după gratii. Cei doi sunt anchetaţi în dosarul în care statul ar fi fost păgubit cu peste 135 de milioane de euro, prin retrocedări ilegale de terenuri aparţinând fostei ferme regale Băneasa. Între timp, au apărut noi stenograme care arată că Remus Truică ar fi încercat să-i găsească lui Paul al României o funcţie în Guvern, pentru a-l putea folosi în cazurile de retrocedări ilegale.

Citeşte şi: Antena 3 face dezvăluiri despre Sebastian Ghiţă: Ce contracte ar fi semnat deputatul / VIDEO

Numirea lui Paul al României într-o funcţie guvernamentală, susţin procurorii, nu ar fi fost decât o manevră gândită de Remus Truică. Radu Duda, ginerele regelui Mihai întâi, a ocupat din 2002 şi până în 2008 funcţia de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Integrare, iar Paul al României ar fi vrut şi el să ocupe o poziţie înaltă în guvern. Deşi nu mai era şef de cabinet în Guvern, Remus Truică a considerat că în acest fel l-ar putea ajuta pe moştenitorul regelui Carol al doilea să ceară nelegal terenurile în jurul cărora este construită acum ancheta DNA.

Citeşte şi: 100.000 de români sunt AMENDAȚI: Vezi daca esti pe lista

Remus Truică: Ok. Deci, noi l-am întrebat pe prietenul său, pe cel mai tânăr, să ne ajute oferind clientului nostru o poziţie oficială care să reprezinte România în diaspora, pentru românii de afară.

Interlocutor neidentificat : Ok.

Remus Truică: Şi el ne-a spus: Da, este ok.

Interlocutor neidentificat : Ok.

Remus Truică: Această funcţie nu vrem să fie una plătită, nu vrem… numai… nu ştiu… să avem ceva… De ce? Deoarece i-au dat lui Radu Duda o funcţie similară şi nu vrem să fim în minus. Pentru noi e foarte bine să obţinem această funcţie dintr-un motiv foarte pragmatic. Noi negociem acum procentaj pentru câteva lucruri mari de la el. Dacă-i oferim această funcţie, avem un instrument cu care să negociem… cum vreau.

Interlocutor neidentificat : Am înţeles.

Sursa: adevărul.ro

Citeşte şi: Dezvăluiri despre unul dintre oamenii lui Dacian Cioloş: Care e averea ministrului Energiei

Stenogramele sunt proba anchetatorilor care susţin că Remus Truică a fost motorul corupţiei în acest caz, iar în spatele său s-ar fi aflat miliardarul israelian Benjamin „Benny" Steinmetz. Procurorii spun că cetăţeanul israelian i-a dat 4 milioane de euro lui Paul al României pentru cedarea unor drepturi litigioase.

Citeşte şi: ŞOC în direct într-o televiziune: O mare vedetă plină de SÂNGE / VIDEO

„Ce face Prinţul Paul din 2010 eu nu mai ştiu şi nici nu mai vreau să ştiu. Nu a fost partenerul meu, noi am cumpărat de la el nişte drepturi litigioase”, spune Remus Truică.

Benjamin „Benny" Steinmetz venea rar în România, însă era în permanenţă informat de Remus Truică.

Truică: Da. Mă mişc repede, Beny!

Steinmetz: Te mişti cu viteza luminii! Ok. Ne vedem la Monte Carlo, voi ajunge vineri dimineaţa, vom fi împreună, va fi o petrecere sâmbătă noaptea, va fi o mulţime de oameni cu care ne vom vedea acolo.

Truică: Excelent.

Steinmetz: Tu ştii că prietenul lui Tal a fost în Dubai şi… toată lumea inclusiv.

Sursa adevărul.ro

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu face noi dezvăluiri care îl au în centru pe Klaus Iohannis

Tal din discuţiile celor doi ar fi Tal Silberstein, un consultant politic, care alături de Shimon Sheves - fostul şef de cabinet al unuia dintre cei mai puternici premieri ai Israelului, Yitzhak Rabin, este suspectat în acest dosar, anunță Digi24. Din această grupare, spun procurorii, mai fac parte doi afacerişti israelieni şi jurnalistul Dan Andronic. Retrocedarea Fermei Regale Băneasa, care nu a aparţinut niciodată lui Carol al II-lea, a avut loc în 2008. Procurorii spun că s-ar fi realizat prin mituirea unor funcţionari.

Citeşte şi: Decizie uluitoare a lui Victor Ponta: Nu mai candidează / SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.