Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Un primar PSD, prins în fapt când lua mită într-o toaletă publică

mita

Un primar al celor de la PSD a fost prins în fapt de oamenii legii. Acesta a luat mită în toaleta unui restaurant. Totul s-a petrecut în judeţul Argeş.

Edilul PSD a observat că restaurantul are camere video şi i-a cerut denunţătorului Marian Niţă să se mute în toaletă. A doua tranşă, de 3000 lei, a fost dată în maşina denunţătorului şi primarul a venit cu banii în şoseta de la piciorul stâng. Săptămâna trecută, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a noului primar din comuna Bradu, Dănuţ Trandafir Stroe, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. PSD-istul Dan Stroe a fost prins în flagrant pe 29 iunie, când i-a remis unui consilier local, printr-un intermediar, suma de 3000 lei, după ce anterior, pe 24 iunie, îi dăduse acestuia o primă tranşă de 3000 lei. În schimbul mitei, Stroe a cerut ca fiul intermediarului, consilier local, să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu, pe Cătălin Mocanu, o persoană agreată de noul primar. Numai că intermediarul Marian Niţă, tatăl consilierului UNPR Andrei Niţă, de al cărui vot avea nevoie noul primar, s-a dus glonţ la parchet şi a făcut denunţ. Denunţul a fost înregistrat încă de pe 22 iunie, aşa că atât la primirea primei tranşe de bani, cât şi la cea de-a doua, denunţătorul Marian Niţă s-a dus cablat la întâlnirea cu noul primar.

Citeşte şi: Turcia şi Rusia aruncă totul în aer: Decizia lui Recep Erdogan luată la îndemnul lui Vladimir Putin

Conform rechizitoriului, primarul Dan Stroe l-a întrebat direct pe Marian Niţă care e suma pe care a folosit-o în campania electorală de la locale fiul său, iar acesta i-a precizat că băiatul a cheltuit 6.000 de lei. Stroe s-a oferit să acopere el aceste cheltuieli, de 6.000 de lei, în schimbul votului pe care urma să i-l dea fiul, consilierul Andrei Niţă, pentru ca primarul să aibă majoritate în Consiliul Local, cât să-şi impună omul, pe Cătălin Mocanu, în funcţia de viceprimar. Vă prezentăm în continuare secvenţele mituirii, precum şi câteva stenograme de comă cu dialogul dintre mituitorul Dan Stroe şi denunţătorul Marian Niţă, anunţă jurnaluldearges.ro.

Citeşte şi: Încă o mare vedetă a fost dată afară de la PRO TV

Pe 24 iunie a avut loc o primă întâlnire între Marian Niţă şi Dan Stroe la restaurantul Vulturul din Bradu, unde noul primar i-a oferit lui Niţă 3.000 de lei. E vorba de prima tranşă din şpaga promisă pentru ca Niţă jr. să voteze aşa cum dorea primarul. Nici prin gând nu-i trecea lui Dan Stroe că e în direct cu procurorii, adică discuţia lui cu denunţătorul e supravegheată video şi audio. Stroe era preocupat de şedinţa de constituire a Consiliului Local, în cadrul căreia urma să fie numit viceprimarul comunei Bradu şi voia în această funcţie un om de al său, pesedist. Din dialog mai reiese că noul primar, Dan Stroe, câştigase deja şi votul unui consilier local PNL, aşa că mai depindea doar de votul lui Niţă jr. ca să facă majoritate simplă şi să-şi poată impune viceprimarul.

Dan Stroe: Tocmai vorbi cu băieţii mei (consilierii PSD, n.red), îi chemai pe toţi şi ziserăm «bă, dacă mâine se ţine şedinţa?» că aştia nu vor să vină, ai lui Frătică...

Marian Niţă: Mă, mi-a zis Andrei ieri. Şi ce se întâmplă în mintea ta dacă nu vine?

D.S.: Se amână peste 3 zile, că d’aia îi zisei şi lui Andrei acu şi a zis că o să vină. Să nu mergem cu lecţia neînvăţată acolo, ca să avem majoritate cu Andrei şi cu Ion Adrian (consilier local Bradu din partea PNL, n.red), cum am zis, înţelegi?

M.N.: Aşa!

(...)

M.N.: Păi şi cum facem, mă, atunci? Cum vrei tu să faci? Ia zi!

D.S.: Cât ai zis să-ţi dau?

M.N.: Păi nu am zis eu.

D.S.: Păi zi? Cât a dat el în afară de...?

M.N.: Păi el a dat 6 şi 10.

D.S.: 60, da? (60 milioane lei vechi, n.red) Îţi dau 30 acum şi 30 după aia, când iau banii, că nu am, să fiu al dracu’..! Hai, mă, ce dracu’ ?

M.N.: Hai, mă, suntem oameni...

Citeşte şi: O jucătoare de tenis a fost otrăvită la Wimbledon: Poliţia a demarat o anchetă de proporţii / VIDEO

D.S.: Îţi dau şi diferenţa de bani.

M.N.: Pot să refuz un primar? Hai, mă, nu e vorba de aia...

D.S.: Ce dracu’? Băga-mi-aş picioarele, să-mi bag! Ăsta are camere! (Stroe se referă la camerele video ale restaurantului, n.red). Mergem undeva în spate, sus, mergem în WC.

M.N.: La WC mergem?

D.S.: Aha!

(Şi cum bărbaţii se simt mai bărbaţi la toaletă, discuţia s-a mutat în toaleta restaurantului Vulturul)

Marian Niţă: Ziceam că mai pui şi tu peste...

Dan Stroe: Dacă ţi-am zis că atât îţi dau, ce dracu?

M.N: Deci ăştia, pentru votul lui Andrei. E bine?

D.S: Corect!

Un alt fragment relevant din rechizitoriu e acela în care Dan Stroe a vorbit la telefon cu consilierul local Andrei Niţă, căruia i-a spus că „oamenii lui Frătică nu vor să participe la şedinţa de Consiliu Local dorind în acest fel să ascundă neregulile”, cerându-i acestuia să voteze „pentru a scăpa de gaşca lui Frătică”.

Cum pe 29 iunie trebuia să se întrunească Consiliul Local Bradu pentru votarea viceprimarului, după ce cu 3 zile înainte şedinţa a fost amânată deoarece a fost boicotată de Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, şi consilierii săi, Dan Stroe se întâlneşte din nou cu Marian Niţă. De data aceasta, întâlnirea are loc în Piteşti, pe B-dul Fraţii Goleşti, în apropierea sediului Transelectrica. Pentru a-i remite 3.000 de lei, cealaltă jumătate a sumei promise, edilul Stroe urcă în maşina lui Niţă, de unde scoate un teanc de bancnote legate cu un elastic din şoseta de la piciorul stâng. Apoi aruncă banii sub scaunul maşinii. De asemenea, Stroe îi spune lui Marian Niţă că viceprimarul pe care trebuie să îl voteze Andrei Niţă este Cătălin Mocanu:

Dan Stroe: Mă, voiam să vorbesc şi eu cu Andrei!

Marian Niţă: Mai trebuie să îi număr?

D.S.: Ă?

D.S: Să-l punem viceprimar, să-l punem pe Cătălin, pe Mocanu, atât...

M. N: Deci, Cătălin Mocanu a rămas, ă?

D.S.: Da, da!

Citeşte şi: Cum va fi vremea în week-end şi de Sfânta Maria: Ultimul anunţ al meteorologilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.